Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16. po redu

Trumpova skandalozna "obrana" od optužbi za silovanje: "Ta žena načisto laže, ona nije moj tip"

E. Jean Carroll i Donald Trump (Foto: AFP)
E. Jean Carroll i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump kazao je da kolumnistkinja E. Jean Carroll "nije njegov tip". Prije toga, ona ga je optužila za silovanje u jednom njujorškom trgovačkom centru tijekom devedesetih godina.

Trump je dodao da Jean Carroll "načisto laže" o napadu. "Reći ću s velikim poštovanjem: pod jedan - ona nije moj tip, pod dva - to se nikada nije dogodilo, u redu?", kazao je Donald Trump.

Pročitajte i ovo E Jean Carroll, Donald Trump Oglasio se i on sam Trump je kriv: Porota odlučila da je seksualno zlostavljao spisateljicu i klevetao je E. Jean Carroll suđenje u New Yorku "Trump me je silovao, vrištala ja ili ne": Spisateljica otkrila zašto je bila s njim u garderobi robne kuće

75-godišnja E. Jean Carroll prošli je petak za magazin New York izjavila da je prijateljski susret s Trumpom krajem 1995. ili početkom 1996. postao nasilan.

Tvrdi da ju je milijarder u butiku gurnuo uz zid u kabini za presvlačenje, otkopčao svoje hlače i silovao je, piše BBC.

Kazala je kako ju je tijekom slučajnog susreta u trgovini Bergdorf Goodman na Manhattanu, Trump, tada nekretninski poduzetnik, zatražio savjet za kupnju donjeg rublja neimenovanoj ženi.

Nakon toga su, oboje u šali, predložili da bi onaj drugi trebao isprobati to donje rublje.

"U trenutku kada su se vrata kabine zatvorila, on je nasrnuo na mene, gurnuo me uza zid, jako sam udarila glavom, i nakon toga je stavio svoja usta na moje usne", napisala je Carroll, koja piše kolumne za modni magazin Elle.

Iznijela je i druge detalje navodnog napada i silovanja. "Bila je to borba", naglasila je Carroll. "Sa svih 15 ili 16 žena koje su istupile, bilo je isto. On to negira. Preokrene temu. Napada. I prijeti", dodaje Carroll.

Carroll je naglasila kako nikada nije kontaktirala policiju jer, kako kaže, bila je u strahu od posljedica.

Dodaje i da sada razmatra podnošenje tužbe protiv Trumpa te da je sretna što nije njegov tip žene. Ona je, inače, šesnaesta žena koja je optužila aktualnog američkog predsjednika za seksualno zlostavljanje.

Trump negira sve optužbe. Navodi kako Jean Carroll čak nije niti upoznao.

"Ne znam ništa o toj ženi. Ne znam ništa o njoj. Ona je... to je užasna stvar da ljudi mogu govoriti takve stvari", izjavio je Trump navodeći kako kolumnistica samo pokušava napraviti marketing za prodaju svoje nove knjige.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene