Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo upozorenje Kini

Trump: "SAD će se pobrinuti za Sjevernu Koreju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump ponovo je upozorio da će se Sjedinjene Države baviti sjevernokorejskim problemom sve dok stižu informacije o neposrednoj prijetnji novog raketnog testiranja Pyongyanga.

"Sjeverna Koreja je problem. Za taj problem ćemo se pobrinuti", rekao je Donald Trump nakon izvješća o aktivnosti na položaju sjevernokorejskih nuklearnih testiranja.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

Neki promatrači drže da bi komunistički režim u subotu, na 105. rođendan prvog čelnika zemlje Kim Il-Sunga, mogao izvesti novi nuklearni pokus.

Predsjednik Trump je više puta ponovio da će upotrijebiti sve opcije, pa i uz rizik vojne eskalacije, da spriječi Pyongyang da dođe do nuklearnih projektila kojima bi mogao dosegnuti Sjedinjene Države. Trump je u subotu najavio slanje nosača zrakoplova Carl Vinson prema korejskom poluotoku, a nekoliko dana kasnije je spominjao "armadu" podmornica.

Na društvenoj mreži Twitter, američki milijarder je izrazio vjeru da će se Kina "dobro pobrinuti za Sjevernu Koreju", a ako Kina u tome ne uspije, onda Sjedinjene Države i saveznici hoće.

Sjedinjene Države drže da Kina, saveznica Sjeverne Koreje, može uvjeriti svog susjeda da odustane od nuklearnog programa. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene