Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon incidenta u Perzijskom zaljevu

Trump zaprijetio Iranu: "Naredio sam mornarici da uništi sve iranske vojne brodove budu li nam smetali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump naredio je mornarici da "gađa i uništi" iranske vojne brodove budu li smetali plovilima SAD-a na moru. Njegova izjava uslijedila je nakon sukoba u Perzijskom zaljevu.

"Naredio sam ratnoj mornarici SAD-a da sruši i uništi sve iranske topovnjače budu li smetale i uznemiravale naše brodove na moru", napisao je Trump na Twitteru.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

Prošli tjedan američka mornarica optužila je Iranski revolucionarni gardijski korpus za "opasne i provokativne" akcije. Tvrdili su da je desetak iranskih plovila napalo grupu američkih brodova u Perzijskom zaljevu.

Američka Peta flota kasnije je objavila videsnimku tog incidenta. Teheran je odbacio optužbe i objavio vlastitu videosnimku incidenta. Iranska vlada smatra aktivnosti američke mornarice u zaljevu vrlo provokativnima.

Odnosi dviju zemalja vrlo su zategnuti još od početka godine, nakon američkog atentata dronom na iranskog generala Qassema Soleimanija u zračnoj luci u Bagdadu, piše RT.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene