Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Kim Jong Unu

Prvi Trumpov govor u UN-u: ''Ako SAD budu ugrožene, potpuno će uništiti Sjevernu Koreju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump održao je govor pred Općom skupštinom UN-a, pri čemu se osvrnuo na nekoliko globalnih prijetnji istaknuvši Sjevernu Koreju i Iran.

Donald Trump svoj je govor u UN-u započeo osvrtom na terorizma kao glavnu globalnu prijetnju. ''Teroristi i ekstremisti su ujedinili snage i proširili se u svaki kutak našeg planeta'', rekao je te dodao da je trenutačno doba obećanja i velike opasnosti.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina?

Vrijeme je, kaže, da raskrinka države koje podupiru terorističke skupine, a islamske militante nazvao je ''luzerima''.

''Očekujemo da sve nacije poštuju interese svojih građana i prava na suverenost drugih naroda. Snažna suverenost omogućuje ljudima da preuzmu kontrolu nad svojom sudbom'', ističe američki predsjednik.

Smatra da su nacionalne države još uvijek najbolje sredstvo za poboljšanje života ljudi.

U svom je govoru ponovio frazu da će uvijek staviti Ameriku na prvo mjesto te naglasio da SAD više nitko neće moći iskorištavati niti ulaziti u jednostrane dogovore s njima.

''Raketni čovjek'' je na samoubilačkoj misiji

Posebno se osvrnuo na Sjevernu Koreju naglašavajući da je nastojanje te azijske države u izradi nuklearnog oružja prijetnja za cijeli svijet.

''Ukoliko SAD budu ugrožene, neće imati izbora nego potpuno uništiti Sjevernu Koreju'', rekao je Trump dodavši da je ''raketni čovjek'' na samoubilačkoj misiji za sebe i svoju državu.

''Vrijeme je da svi narodi rade zajedno na izolaciji Kimova režima dok ne prestane sa svojim nasilnim ponašanjem'', rekao je.

Kritizirao je i iranski režim nazvavši ga ''ubojitim''. Nuklearni dogovor s iranom nazvao je najgorim dogovorom kojeg je UN ikada postigao.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene