Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Širenje vojne infrastrukture NATO-a na istok ne može ostati bez odgovora Rusije, izjavio je u srijedu glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov komentirajući pozivnicu Crnoj Gori za članstvo u NATO-u, prenose ruski mediji.


'Moskva je uvijek isticala... da nastavak širenja NATO-a, vojne infrastrukture NATO-a na istok, ne može proći bez odgovora ruske strane', rekao je Dmitrij Peskov novinarima odgovarajući na pitanje koje je stajalište Moskve o pozivnici Crnoj Gori za članstvo u NATO-u i namjerava li poduzeti neke mjere kao odgovor na to.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Naši susjedi traže zatvaranje granica: ''Brojke su stravične, zdravlje građana u ozbiljnoj je opasnosti" Joe Biden Biden i Putin postigli dogovor: Produljit će postojeći sporazum o ograničenju nuklearnog oružja za pet godina

Istaknuo je da je prerano govoriti o konkretnim mjerama.

Peskov je rekao da predsjednik Vladimir Putin zasad ne planira dati izjavu o toj temi.

"Zasad se ništa konkretno ne očekuje, sada su drugi prioriteti", kazao je.

POVIJESNA ODLUKA NATO pozvao Crnu Goru u članstvo

Ranije je Viktor Ozerov, predsjednik odbora za obranu i sigurnost Vijeća Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, izjavio da će Rusija zaustaviti zajedničke projekte s Crnom Gorom, među kojima i one u području vojne suradnje, ako ta zemlja uđe u NATO.

Prvi zamjenik čelnika odbora za obranu ruske Dume i član ruskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Sergej Žigarjov rekao je da NATO pokreće želja da "proguta" Europu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook