Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan slučaj

Dječak (14) koji je nestao prije sedam godina uspio pobjeći otmičarima bodybuilderima?

Policija, ilustracija (Foto: AFP)
Policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: AFP
Pokrenuta je opsežna istraga o tinejdžeru koji se policiji identificirao kao nestali dječak iz Illinoisa, Timmothy Pitzen, koji je prije sedam godina otet. Tinejdžer tvrdi da je sada uspio pobjeći svojim otmičarima.

14 godišnjak je u Kentuckyiju, u Sjedinjenim Američkim Državama, policiji rekao kako je upravo on Timmothy Pitzen, nestali dječak za kojim se traga već sedam godina, te da je napokon uspio pobjeći od svojih otmičara.

Pročitajte i ovo Ilustracija 600 nestalih Nestaju "u ponoru": Mnogi koji pokušaju pobjeći žrtve su trgovine ljudima, ali sudbina onih koji i uspiju još je mračnija Ilustracija čudno objašnjenje Bizaran slučaj! Dječak (13) nestao na ljetovanju, roditelji Sanja i Nenad u šoku: ''Kad smo ga dobili na telefon...''

Navodno je držan u Red Roof Innu, jednom od niza motela tog naziva diljem SAD-a, gdje je živio sa svojim otmičarima, dvojicom muškaraca. Tinejdžer je sam pristupio policiji te dao takav iskaz, piše CNN.

Nije točno znao reći lokaciju motela u kojem je bio smješten, no rekao je kako je pri svom bijegu „trčao sve dok nije pretrčao most“ i ušao u saveznu državu Kentucky iz Ohija.

Lokalna policijska postaja Sharonvillea u Ohiju je poslala sve raspoložive policajce da pretraže sve Red Roof Inn motele na tom području no nisu uspjeli pronaći ništa značajno za istragu. Sharonville je udaljen oko 24 kilometra od Cincinnatija.

Oteli ga bodybuilderi?

Identitet dječaka još nije potvrđen, a službenici FBI-a koji su poslani u Louisville i Cinncinati rekli su kako istražuju nestanak djeteta koji se dogodio prije sedam godina, i to na širem području Ohija i Kentuckyija.

Timmothyiju, koji je u trenutku svog nestanka imao 6 godina, gubi se svaki trag u svibnju 2011. nakon što ga je majka izvela iz njegove škole zbog navodno hitne obiteljske situacije, a zapravo ga je odvela na trodnevno putovanje po okolnim zoološkim vrtovima i vodenim parkovima.

Zadnji puta je viđen u vodenom parku u Wisconsin Dellsu

Policija je priopćila kako je tinejdžer opisao svoje otmičare kao dvojicu bijelih muškaraca građenih kao bodybuilderi od kojih je jedan imao tetovažu paukove mreže na vratu, a drugi tetovažu zmije na obje ruke.
Također ja znao da muškarci voze Ford SUV sa registarskim tablicma države Wisconsin.

Što se dogodilo Timmothyiju Pitzenu?

Timmothy je sa svojom majkom proputovao oko 800 kilometara u samo dva dana. Majka i sin bili su opušteni i veseli na svojem putu, što se vidi i sa snimki sigurnosnih kamera hotela i mjesta koja su posjećivali.

Tijekom putovanja, Timmothyijeva majka, Amy Fry-Pitzen, je u nekoliko navrata zvala bliske članove obitelji te im potvrdila da su ona i Timmothy na sigurnom i da su dobro. Dječak je u jednoj prilici i sam svojoj baki rekao kako se zabavlja na putovanju i da je dobro.

Timmothyijeva majka je kasnije pronađena mrtva u motelu u Rockfordu u Illinoisu. Ubila se prerezavši si žile. U oproštajnoj poruci koju je ostavila pisalo je kako je Timmothy na sigurnom i da je dobro zbrinut s ljudima koji ga vole i brinu za njega.

„Nikada ga nećete pronaći“, pisalo je u poruci.

Unatoč tome, Timmothyijev otac i ostali članovi obitelji nastavili su dugogodišnju potragu za dječakom.

„U svom srcu znam da je sto posto živ“, rekla je njegova teta Klara Jacobs. „Znam da je tamo negdje, samo ga trebamo pronaći“

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene