Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne voli školu

Dječak (11) u strahu od roditeljskog sastanka lažirao vlastitu otmicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslao je SMS ocu u kojemu ga obavještava da ga je netko strpao u prtljažnik automobila, nakon čega su alarmirane policije čak dviju zemalja.

Policije čak dviju zemalja dignute su prošlog tjedna na noge zbog nestanka 11-godišnjaka iz jednog španjolskog gradića na sjeverozapadu države. Njegovom ocu, inače policajcu, na mobilni je telefon stigla SMS poruka da je dječak otet.

Pročitajte i ovo Ilustracija bizaran slučaj Baka iz mjesta pored Sinja organizirala otmicu unuke, htjela ju spasiti od droge i lošeg društva Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj"

Otac je odgovorio na poruku pitajući što se konkretnije dogodilo, a odgovor je bio da je mališan otišao baciti smeće kada ga je nepoznat netko zgrabio, strpao u automobilski prtljažnik i ostavio ga tamo zaključanog.

>> Okončana najdulja otmica broda: Evo zašto pomorci nisu prije spašeni!

Odmah je alarmirana policija u cijeloj Španjolskoj te u susjednom Portugalu, no ubrzo se ispostavilo da je sve zapravo najobičnija laž. Dječak je, naime, inscenirao vlastitu otmicu kako bi spriječio roditelje da odu u školu na roditeljski sastanak.

Otkrio ga je otac kada je primijetio da su nestali ključevi obiteljske vikendice. Otišao je do tamo i pronašao sina živog, zdravog i 'neotetog'.

Premda su lažne otmice poput ove relativno neuobičajene, općenito gledajući insceniranje otmica nije pretjerana rijetkost. Huffington Post tako podsjeća na slučaj iz 2011. godine kada je jedan 17-godišnjak na Floridi na taj način htio od oca izvući 50.000 dolara. Spomenut je i slučaj iz Texasa gdje je jedna 48-godišnjakinja otela samu sebe ne bi li privukla pažnju i pritom dobila pokoji slobodan dan na poslu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene