Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je uhitila dvojicu dječaka, 12-godišnjaka i 14-godišnjaka, pod optužbom da su pokušali opljačkati policijsku postaju. Jedan od dječaka glumio je da pod jaknom ima oružje.


Svojim su pothvatom dvojica dječaka u medijima osvojili kandidaturu za titulu najglupljih lopova na svijetu.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije? Prosvjed u Rusiji Žestoki prosvjedi diljem Rusije: Policija dosad privela više od tisuću ljudi

Nakon što su 'pljačkaši' ušli u postaju u roku od nekoliko minuta, u predvorje su nahrupili policajci, uhitili dječake i optužili ih za pokušaj oružane pljačke. Oba su dječaka zadržana u pritvoru. 

Rob Vega, policijski glasnogovornik, kaže kako su dječaci ušli u predvorje policijske postaje tijekom poslijepodneva te od službenice zatražili novac.

Dvanaestogodišnjak je, glumeći da ispod jakne ima oružje, zaprijetio službenici iza stakla da digne ruke u zrak te tražio da im odmah preda novac.

Službenica je pozvala u pomoć i gotovo istovremeno u predvorju se pojavilo nekoliko policajaca, koji su upravo završili s treningom. 

'Dječaci su se za vrijeme uhićenja smijali i nisu pokazali nikakvu naznaku grižnje savjesti. Cijeli incident za njih je bila velika šala', kaže Vega.