Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pri padu vrtuljka punog djece, tijekom lokalne proslave u mjestu Hanifić blizu Kotor Varoši u BiH, ozlijeđeno je čak devetero mališana.


Troje od devetero ozlijeđene djece u nesreći, koja se dogodila u subotu oko 22 sata, zadobilo je teške tjelesne ozljede te su prebačena u banjalučku bolnicu, dok je ostatak djece prebačen u obližnji Dom zdravlja u Kotor Varoši, pišu Nezavisne novine. Jedno od troje ozlijeđene djece je devetogodišnjak iz Danske, kojem je ozljeda desnog koljena sanirana u banjalučkoj bolnici. S njim su u istu bolnicu prevezeni i 14-godišnji i 13-godišnji dječak, prvi od kojih je imao posjekotinu ispod oka, a drugi nagnječenje prsnog koša.

Vezani članci Bugojno U Bugojnu traje potraga za 15 nestalih Hrvata: Bili su zatočeni u logoru na nogometnom stadionu Milorad Dodik Dodik brani Milanovića: ''Postavlja se pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore..."

>> Djeca u BiH nisu oboljela zbog UNICEF-ovog cjepiva

'Sva sreća je u tome da je se vrtuljak tek počeo okretati. Prvo se začula neka lomljavina, a zatim se kompletna konstrukcija vrtuljka srušila na zemlju. Svi su počeli vrištati. U prvih nekoliko sekundi nije se znalo jesu li djeca teže ili lakše ozlijeđena', rekla je jedna od svjedokinja nesreće. Kako su se djeca nalazila u sjedalicama vrtuljka, zajedno su s čitavom konstrukcijom povučena na tlo, a prema očevicima, za dlaku je izbjegnuta još veća tragedija.

'Konstrukcija je povukla nekoliko dječaka koji su preletjeli nekoliko metara, a zatim pali na zemlju. Da je bio veći vrtuljak, pitanje je kako bi se sve ovo završilo', zaključio je drugi očevidac, koji je isto tako htio ostati anoniman. Banjalučko tužiteljstvo odlučilo je pokrenuti službenu istragu oko tehničke ispravnosti vrtuljka.