Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dlaku izbjegnuta tragedija

Devetero djece ozlijeđeno pri padu vrtuljka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pri padu vrtuljka punog djece, tijekom lokalne proslave u mjestu Hanifić blizu Kotor Varoši u BiH, ozlijeđeno je čak devetero mališana.

Troje od devetero ozlijeđene djece u nesreći, koja se dogodila u subotu oko 22 sata, zadobilo je teške tjelesne ozljede te su prebačena u banjalučku bolnicu, dok je ostatak djece prebačen u obližnji Dom zdravlja u Kotor Varoši, pišu Nezavisne novine. Jedno od troje ozlijeđene djece je devetogodišnjak iz Danske, kojem je ozljeda desnog koljena sanirana u banjalučkoj bolnici. S njim su u istu bolnicu prevezeni i 14-godišnji i 13-godišnji dječak, prvi od kojih je imao posjekotinu ispod oka, a drugi nagnječenje prsnog koša.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Djeca u BiH nisu oboljela zbog UNICEF-ovog cjepiva

'Sva sreća je u tome da je se vrtuljak tek počeo okretati. Prvo se začula neka lomljavina, a zatim se kompletna konstrukcija vrtuljka srušila na zemlju. Svi su počeli vrištati. U prvih nekoliko sekundi nije se znalo jesu li djeca teže ili lakše ozlijeđena', rekla je jedna od svjedokinja nesreće. Kako su se djeca nalazila u sjedalicama vrtuljka, zajedno su s čitavom konstrukcijom povučena na tlo, a prema očevicima, za dlaku je izbjegnuta još veća tragedija.

'Konstrukcija je povukla nekoliko dječaka koji su preletjeli nekoliko metara, a zatim pali na zemlju. Da je bio veći vrtuljak, pitanje je kako bi se sve ovo završilo', zaključio je drugi očevidac, koji je isto tako htio ostati anoniman. Banjalučko tužiteljstvo odlučilo je pokrenuti službenu istragu oko tehničke ispravnosti vrtuljka.

Trebaju li inspekcije češće nadgledati zabavne parkove?

  • Da, nije ih dovoljno samo napraviti pa zaboraviti
  • Ne znam
  • Ne, roditelji bi trebali više paziti na djecu

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene