Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moko je ženski delfin koji svoje dane provodi u igri sa plivačima u zaljevu Mahia. Ali to je i delfin koji je spasio dvojicu kitova koji su se nasukali na plaži u Novom Zelandu.


Konzervator Malcolm Smith, izjavio je kako su spasioci sat i pol neuspješno pokušavali kitove vratiti u more. Oni su se pokušavali izvući iz plitke vode, a spasioci su ipak nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja odustali.

Vezani članci Riba Riba ribi grize rep: Opuštao se na plaži kad je spazio ribu u plićaku, a onda je stiglo iznenađenje Slika nije dostupna Dramatično spašavanje nasukanih kitova

I tada se pojavila ona i pozvala kitove i odvela ih u dublje vode, u otvoreno more.

Smith je naglasio kako je iako ne razumije jezik delfina i jezik kitova, primjetio kako su se kitovi u trenutku njezina dolaska smirili i poslušno slijedili Moku uz plažu i ravno do otvorenog mora.

- Sve je bilo gotovo u roku od minute. Ona je uspjela napraviti nešto što mi nismo, dodao je Malcom Smith. Poslije je i sam ušao u more, potapšao delfina i zahvalio joj što je spasio dva kita.

Nasukavanje kitova često se događa na ovoj plaži. Druge pak životinje nisu bile te sreće, pa su ih spasioci nakon bezuspješnih pokušaja odsukavanja ipak morali uspavati.

Iako se kitovi u ovaj zaljev više nisu vratili, Moko i dalje dolazi svaki dan i uživa u igri sa plivačima.