Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika Britanija i SAD

Što će raditi njihove obavještajne službe: Značajna objava Camerona i Obame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron i američki predsjednik Barack Obama pripremaju se u petak objaviti osnivanje zajedničke ćelije koja će objedinjavati obavještajne službe dviju zemalja za borbu protiv cyberkriminala, pišu britanski mediji.

Po tom planu, britanske službe GCHQ i MI5 surađivat će s američkim FBI-jem i NSA, kako bi unaprijedili razmjenu informacija o mogućim prijetnjama.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Slika nije dostupna Čitav svijet protiv ISIS-a PUTIN, OBAMA I CAMERON ZA ISTIM STOLOM Teroristički napad u Parizu promijenio je sve

Dvojica čelnika trebala bi se susresti tijekom poslijepodneva u Bijeloj kući nakon čega će se obratiti novinarima.

U četvrtak je David Cameron, koji boravi u dvodnevnom posjetu Washingtonu, obećao napredak u kibernetičkoj sigurnosti, "novoj prijetnji" za države i tvrtke, tjedan dana nakon atentata u kojima je u Parizu ubijeno sedamnaest osoba. Ti su napadi potaknuli zapadne čelnike da revidiraju sustave obrane.

"Kibernetička sigurnost i kibernetički napadi jedna su od najvećih modernih prijetnji s kojima smo suočeni", rekao je u petak Cameron na BBC-u i dodao da je s tim problemom već bilo suočeno 8 od 10 velikih britanskih tvrtki.

U Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama "imamo najsuvremenije službe i potrebno znanje i zato trebamo kombinirati naše napore i pokrenuti službe s dviju strana Atlantskog oceana u cilju razmjene informacija, i kako bi zaštitili sebe i kako bi odvratili neprijateljske države i organizacije od napada na nas", rekao je Cameron.

U sklopu buduće transatlantske suradnje ove godine će se izvesti simulacija napada na financijski sektor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene