Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U BROOKLYNU

Šokantan čin poznatog odvjetnika: "Nadam se da će moja smrt biti časna i spasiti druge..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik David Buckel slavu je stekao tijekom sudskog suđenja za ubojstvo transrodnog muškarca portretiranog u filmu iz 1990-ih''Boys Don't Cry''.

David Buckel, odvjetnik koji je zagovarao prava homoseksualaca i zalagao se za čisti okoliš zapalio se u subotu u New Yorku, koristeći fosilno gorivo u prosvjedu protiv uništavanja prirode.

Pročitajte i ovo Požar u tvornici Drava International - 14 gori plastika Toksikolog o požaru u Osijeku: "Ako analize pokažu da ima dioksina, trebalo bi se odmah pristupiti čišćenju dok ne padnu kiše" Filip Zavadlav ima i novog odvjetnika Filip Zavadlav prvi put iznio obranu: "Nisam ubojica. Ja sam samo tamo šetao. Meni treba dati Nobelovu nagradu za mir"

Izgorjelo tijelo pronašli su prolaznici u parku Prospect u Brooklynu. Proglašen je mrtvim u subotu u 6.30 sati po lokalnom vremenu.

''Većina ljudi na planeti sada udiše zrak sačinjen od nezdravih fosilnih goriva i zbog toga mnogi od njih rano umiru. Moja rana smrt izazvana fosilnim gorivom odražava ono što sami sebi radimo'', napisao je u pismu koje je stiglo u New York Times, prenosi Guardian.

Buckel je ostavio oproštajno pismo u trgovačkim kolicima u blizini svog tjijela. U pismu je pisalo da se nada da je njegova smrt časna i da bi mogla spasiti druge. ''Upravo sam se ubio plamenom kao znak protestnog samoubojstva'', prenio je Daily News pismo.

Buckel je bio vodeći odvjetnik u slučaju Brandona Teena, transrodnog muškarca koji je ubijen u Nebraski. Za ulogu u kojoj je opisan njegov život u filmu ''Boys Don't Cry'', glumica Hilary Swank dobila je Oscara. Buckel je vodio i sudske slučajeve istospolnih brakova u saveznim državama New Jersey i Iowi.

''Bio je veoma pametan i metodičan odvjetnik. Znao je zanat i imao je strategiju kako doći do pobjede'', rekla je njegova kolegica Susan Sommer

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene