Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgori gradovi

NA PUTU PREMA DOLJE Apsolutni rekorderi negativnih brojki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok nekim gradovima životni standard raste u drugima nevjerojatnom brzinom pada. Najnovija ljestvica prikazuje gradove kojima razina popularnosti i uvjeta za život bilježi najveći pad.

Damask, Kijev i Tripoli, moglo bi se kazati, preko noći su svrstani među najomraženije gradove, gradove u kojima nitko ne želi živjeti, piše The Independent.

Pročitajte i ovo Kijevska oblast nakon napada dronovima - 2 RAT BIJESNI VIDEO Masovni napadi dronovima iznad Rusije: Objavljeni detalji snažne ukrajinske odmazde, dronovi letjeli iznad Moskve Vladimir Putin Skup članica G20 Putin poručio da Moskva nikada nije odbila mirovne pregovore: "Trebali bismo razmisliti o tome kako zaustaviti ovu tragediju"

Prema ljestvici The Economist Intelligece Unit's, sirijski Damask nalazi se na samom dnu, zbog rata koji u prijestolnici Sirije traje već četiri godine. Apsolutni je rekorder prema padu popularnosti i pozitivne slike, a do titule najgoreg došao je u samo 5 godina.

Za stvaranje ljestvice najgorih gradova prema kvaliteti življenja najvažniji elementi su stupanj konflikta i razina ekonomske moći, društvena i politička stabilnost, stopa kriminala, dostupnosti kvalitetne medicinske usluge, kulturni život, okoliš, školstvo i infrastruktura.

Nekoć predivni gradovi danas su samo sijenke nekih davnih vremena

Još jedan grad koji je svoju popularnost, u ovom slučaju negativnu, stekao u samo 12 mjeseci je ukrajinski Kijev. Drugi po redu, grad kojem standard naviše pada, inače se nalazi na 132. mjestu najboljih gradova.

Ruska uklučenost u pobunu u Ukrajini utjecala je na život u Moskvi koja je zauzela sedmo mjesto gradova kojima popularnost najviše pada. Na desetom mjestu gradova s najvećim padom životnog standarda nalazi se i ruski grad St. Petersburg.

Atena, koja se inače nalazi na 72. mjestu ljestvice najboljih gradova bilježi peti najveći pad indeksa življenja u posljednjih 5 godina.

S druge strane, australski Melbourne je i dalje ostao najbolji grad za život u svijetu, već petu godinu za redom. Prate ga Beč i Vancouver.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene