Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok nekim gradovima životni standard raste u drugima nevjerojatnom brzinom pada. Najnovija ljestvica prikazuje gradove kojima razina popularnosti i uvjeta za život bilježi najveći pad.


Damask, Kijev i Tripoli, moglo bi se kazati, preko noći su svrstani među najomraženije gradove, gradove u kojima nitko ne želi živjeti, piše The Independent.

Vezani članci Slika nije dostupna PUTIN SE NALJUTIO 'To je alarmantna vijest. Naše specijalne službe su spriječile upad skupine za sabotaže' Slika nije dostupna Rusija poduzela mjeru zaštite - Na snagu stupa 1. siječnja

Prema ljestvici The Economist Intelligece Unit's, sirijski Damask nalazi se na samom dnu, zbog rata koji u prijestolnici Sirije traje već četiri godine. Apsolutni je rekorder prema padu popularnosti i pozitivne slike, a do titule najgoreg došao je u samo 5 godina.

Za stvaranje ljestvice najgorih gradova prema kvaliteti življenja najvažniji elementi su stupanj konflikta i razina ekonomske moći, društvena i politička stabilnost, stopa kriminala, dostupnosti kvalitetne medicinske usluge, kulturni život, okoliš, školstvo i infrastruktura.

Nekoć predivni gradovi danas su samo sijenke nekih davnih vremena

Još jedan grad koji je svoju popularnost, u ovom slučaju negativnu, stekao u samo 12 mjeseci je ukrajinski Kijev. Drugi po redu, grad kojem standard naviše pada, inače se nalazi na 132. mjestu najboljih gradova.

Ruska uklučenost u pobunu u Ukrajini utjecala je na život u Moskvi koja je zauzela sedmo mjesto gradova kojima popularnost najviše pada. Na desetom mjestu gradova s najvećim padom životnog standarda nalazi se i ruski grad St. Petersburg.

Atena, koja se inače nalazi na 72. mjestu ljestvice najboljih gradova bilježi peti najveći pad indeksa življenja u posljednjih 5 godina.

S druge strane, australski Melbourne je i dalje ostao najbolji grad za život u svijetu, već petu godinu za redom. Prate ga Beč i Vancouver.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook