Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOROR NA ULICAMA

Ovo je grad u kojem nitko ne želi živjeti. No nije uvijek bilo tako...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjestu gdje je nekoć bio jedan od najstarijih gradova na svijetu, danas odjekuju mučni prizori rata i razaranja.

Životopisne ulice, restorani na krovovima zgrada, gradska vreva i arhitektura koja odiše poviješću. Grad koji je nekoć s razlogom nazivan urbanom oazom, sirijski grad Damask, danas odiše sasvim drugačijom notom. Slike razaranja i smrti uvukle su se u razrušene zidove koji leže na nekoć zelenim šetnicama i parkovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Slika nije dostupna drama u siriji Eksplozija busa u Damasku: 13 ljudi poginulo i najmanje troje ozlijeđeno

Nakon četiri godine građanskog rata većina povijesti duge 5000 godina ostala je zatrpana u ruševinama jednog od najstarijih gradova ljudske civilizacije.

Život u mjestu gdje vijore crne zastave samoprozvane Islamske Države

Fotografije koje svjedoče razornoj moći rata na području cijele Sirije izazivaju zgražanje svijeta, kao i njezinih stanovnika koji svakog dana traže razlog za ostanak u gradovima koje su zavoljeli, koji su nekoć bili savršeno mjesto, njihov dom. Danas ulice diljem Sirije zjape prazne. Gradovi su razrušeni, a stanovnika je sve manje.

Tisuće su poginule braneći svoj dom, a mjesto na kojem su osjećali sigurnost sada su primorani napustiti tražeći mjesto na kojem će moći mirno živjeti. Daleko od politike i rata, daleko od svoga voljenog doma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene