Unatoč svim vjerojatnostima 13-godišnji dječak spašen je u ponedjeljak u Los Angelesu nakon što je upao u rijeku fekalija koja ga je odnijela u kanalizaciju. U podzemnom sustavu kanalizacije, koji je poput labirinta i prepun otrova, proveo je više od 12 sati.

Galerija


Jesse Hernandez igrao se u nedjelju s drugom djecom na drvenim daskama postavljenim preko pristupnog portala u kanalizacijski sustav tijekom obiteljskog izleta u parku u Los Angelesu. Kada je jedna daska pukla, Jesse je upao u rupu duboku 8 metara i sletio u rijeku fekalija, rekao je Brian Humphrey, glasnogovornik vatrogasne službe u Los Angelesu.

Vezani članci Roditelji stradalog Julena (2) (Foto: AFP) Tuga diljem Španjolske: ''Nisu ga mogli pronaći živoga, no divovski napor da ga spase pruža mi utjehu“ Potraga za dječakom ušla je u treći dan (Foto: screenshot/APTN) Ne znaju je li živ: Dječak (2) u Španjolskoj upao u rupu duboku više od 100 metara

Nakon što su djeca alarmirala roditelje koji su odmah nazvali 911, pokrenuta je mahnita i iscrpljujuća potraga. 12 sati tragalo se za dječakom u labirintu podzemnih cijevi uz pomoć kamera postavljenih na plutajućim uređajima.

13-godišnjak u kanalizaciji preživio punih 12 sati prije spašavanja (Foto: LAFD)
Jesse Hernandez (Foto: LAFD)
Spasitelji su napokon pronašli Jessea nakon što su vidjeli slike otisaka dlanova na kanalizacijskoj cijevi. Požurili su na to područje i otvorili šaht.

"Prva stvar koju su čuli bio je poziv u pomoć", rekao je Adel Hagekhalil, pomoćnik generalnog direktora za sanitarni odjel.

Spasioci su spustili crijevo do Jessea koji je bio oko 3 metra duboko u cijevi.

"Uhvatio se za crijevo i povukli su ga gore", rekao je Hagekhalil.

Dječaku je odmah pružena liječnička pomoć, a on je odmah zatražio mobitel kako bi se javio roditeljima. Kasnije je za KNBC-TV ispričao da je bio umoran i malo natučen, ali inače u redu.

"Molio sam se Bogu da mi pomogne i da ne umrem", rekao je Jesse. "Sve je bilo tiho. Samo sam čuo vodu kako teče i nisam mogao ništa vidjeti jer je bilo mračno."

Spasioci kažu kako je je pravo čudo da je Jesse spašen jer se vjerojatnost da netko bude pronađen u kanalizaciji umanjuje iz sata u sat. Stoga su bili oduševljeni kad im je to pošlo za rukom.

"Nikada nismo izgubili nadu, htjeli smo vratiti Jessea natrag njegovoj obitelji", rekao je Hagekhalil.

Jesse je pronađen oko kilometar dalje od mjesta gdje je upao u kanalizaciju nakon što su spasioci pregledali 731 metar cijevi.