Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crkva u Hercegovini nema komentara

Jesu li ukazanja u Međugorju lažna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni predstavnici katoličke Crkve u Hercegovini nisu željeli komentirati najavu da će Sveta Stolica uspostaviti posebnu Međunarodnu komisiju za Međugorje, iako je u nekoliko navrata u ranijim istupima poglavar Crkve u BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić nagovijestio takvu mogućnost.

'Nemamo komentara na tu temu', rekli su iz mostarskog ordinarijata iako se u medijskim izvještajima navodi da bi mjesni biskup Ratko Perić trebao otputovati u Vatikan gdje bi ga navodno Sveti Otac trebao informirati o uspostavi međunarodnog povjerenstva za Međugorje. Bez komentara bili su i hercegovački franjevci koji vode pastoralnu skrb u Međugorju.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Slika nije dostupna Objavila biskupija Mostarsko-duvanjski biskup poručio Hoseru: "Ukazanja u Međugorju su nevjerodostojna, uključujući i ona 1981."

Vrhbosanski nadbiskup je prigodom nedavnog službenog posjeta Vatikanu izjavio da očekuje upute Svete Stolice o slučaju Međugorja gdje se Gospa navodno ukazuje vidjelicama a desetine milijuna vjernika posljednjih 29 godina pohodila su ovo mjesto.

'Očekujem upute Svete Stolice o ispovijedanju i euharistijskim slavljima, a možda i o ustanovljenju povjerenstva za praćenje događaja u Međugorju, zabilježbu sadržaja ukazanja i poruka, imajući na umu da ih je do danas bilo više od trideset tisuća', rekao je Puljić u izjavi za medije.

>> Papa šalje komisiju da ispita ima li čuda u Međugorju

Biskupska konferencija bivše Jugoslavije je na zasjedanju u Zadru 1991. zaključila kako se na temelju dotadašnjih istraživanja ne može utvrditi nadnaravnost događanja u Međugorju, istaknuvši da se slučaj treba nastaviti motriti.

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić protivi se priznanju Gospinih ukazanja u Međugorju tvrdeći da se radi o prijevari. Šestero djece iz Međugorja ustvrdilo je da im se Gospa prvi put ukazala 24. lipnja 1981. Pojedine od vidjelica i danas, skoro trideset godina kasnije, tvrde da im se ukazuje Gospa. Procjenjuje se da je Međugorje do sada pohodilo više od 40 milijuna hodočasnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene