Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njihov život više nije isti

Par udomio 24 izbjeglice - što ih je razočaralo i gdje su završili kuhinjski noževi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Par iz Njemačke odlučio je u svom domu udomiti imigrante. Evo što im se dogodilo...

Nijemac Dirk Voltz u svom je domu smjestio 24 izbjeglice iz Sirije, Iraka i Afganistana, a o svoje je 'razočaravajuće' iskustvo opisao na Facebooku, no ne onako kako bi možda mnogi očekivali.

Usprkos brojnim optužbama koje Nijemci upućuju imigrantima optužujući ih za nasilje i krađe, Dirk, koji živi s partnerom Marijem, odlučio je u svoj berlinski dom smjestiti imigrante, piše Independent.

 

Gerade in schlechten Zeiten sollte man die eigene Bilanz prüfen. Meine schaut so aus: Seit Juli rund 24 Leute aus...

Posted by Dirk Voltz on Monday, November 2, 2015
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Italija na oprezu OZBILJNO SHVATIO DOBIVENE INFORMACIJE 'Hrvatska bi migrante mogla slati preko Istre u Italiju' Slika nije dostupna Njemačka pritišće: 'Tko nije spreman primiti izbjeglice, mora uplatiti u fond'



'Od srpnja moj partner i ja u svom smo stanu primili 24 osobe iz Sirije, Afganistana i Iraka. Noževi koje imamo u kuhinji još su na svom mjestu, istom na kojem su bili prije nego što su došli naši gosti. Sobe nismo zaključavali nikad osim jednom kada se naš gost iz Afganistana želio igrati s našim starim, debelim mačkama, kojima nikada nije bilo toliko zabavno.

A sad da se opet vratimo na noževe: Sve što je njima izrezano u tjednima kada su izbjeglice bile kod nas su luk, češnjak i veeeeliiike količine mesa', napisao je Voltz.

Osvrnuo se i kako je to iskustvom promijenilo njega i njegovog partera:

'Eto, Mario i ja i dalje smo živi. Možda više nego ikada prije. Hoćemo li ikad više biti isti? Sumnjam. Niti jedan musliman nije nas želio ubiti dok smo spavali. Nitko nas nije uvrijedio jer smo dva muškarca koji spavaju u istom krevetu. Nitko, ali baš nitko, nije kazao da mu je važniji šerijatski zakon od njemačkog.'

Prihvatni centar u Slavonskom Brodu prazan

Napisao je da su ga najviše razočarale reakcije ljudi oko njega - običnih građana, kolega, susjeda...

'Dobivali smo ružne poruke, prijetnje smrću, dobacivanja na ulici, uvrede... Umjesto da se suprotstavimo ovoj krizi, mi se ponašamo kao da sutra ne postoji, kao da nemamo odgovornost za ono što se događa u svijetu. Probudite se!

Možda islamu nije mjesto u Njemačkoj. Ali isto tako, đavla ima u svakoj religiji.
Tko zna što će biti sutra? Ono što ja znam je da je sve što se dogodilo ovog ljeta i jeseni promijenilo naše živote. Možete biti tu za te ljude i pomoći im, ili živjeti u strahu. A ako tako živite, onda mi vas je stvarno žao', poručio je Voltz.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene