Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odlična promocija

Hrvatska atrakcija ispod Karlova mosta u Pragu: "Nadam se da je ovo lijep početak prijateljstva"

Aktualno Galerija Neretvanski lađari u Pragu Neretvanski lađari u Pragu Foto: Dnevnik Nove TV Neretvanski lađari u Pragu - 2 Neretvanski lađari u Pragu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Neretvanski lađari u Pragu - 1 Neretvanski lađari u Pragu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanda Dodig Galerija 1/4 >>
U Pragu su Vltavom zaveslali neretvanski lađari i lađarice. Česi slave Navalis, tradiciju dugu 3 stoljeća, a ove su godine kao partnera odabrali Udrugu lađara Neretve.

Članovi Udruge lađara Neretve zaveslali su Vltavom u sklopu projekta proslave tradicije Navalis. Hrvatska turistička zajednica ove sezone očekuje 800 tisuća gostiju iz Češke, pa je ovo najbolji način na koji im se Hrvatska danas predstavila.

Neretvani su u Prag stigli povodom proslave njihovog zaštitnika, a domaćini su im posvetili subotu. 

Pročitajte i ovo Gužve u Dubrovniku - 5 navala turista Kako do rješenja problema koji muči jednu od najpoznatijih hrvatskih turističkih destinacija: Gužve u povijesnoj jezgri prate se i - aplikacijama

Pročitajte i ovo Karlovac THE GUARDIAN Skrivenim ljepotama Hrvatske nije mogao odoljeti ni poznati svjetski dnevni list: ''Destinacija koju vrijedi posjetiti''

"Za nas lađare i lađarice iz neretvanskog kraja ova manifestacija znači pokazivanje naših običaja, tradicije i naše lađe", rekla je Sandra Dodig za prilog novinarke Dnevnika NoveTV Paule Klaić Saulačić. 

Česima su osim lađarske tradicije predstavili i svoje pjesme i običaje, autohtonu kuhinju, kao i ljepote Neretve i Hrvatske. "Mi ćemo također ugostiti naše domaćine iz Češke u Neretvi i nadam se da je ovo jedan lijep početak prijateljstva između Češke i Hrvatske", rekao je Ante Šprlje iz Udruge lađara Neretve.

"Ovo je naše tradicionalno slavlje koje se obilježava od 1715. godine, od vremena baroka. Danas smo sretni što su u Prag došli lađari iz Neretve", rekao je Zdenek Bergman, organizator projekta Navalis.

Neretvani su iz Praga poručili kako je ipak teže veslati Neretvom, nego Vltavom - ali sve ovo dobar je trening za Maraton lađa koji će se održati u kolovozu. Nakon ovakve prezentacije u Pragu - sigurno je da će i Česi biti gosti u Neretvi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene