Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT U UKRAJINI

Prvi špijun Amerike ne želi propustiti priliku: "Ovo se pruža jednom u generaciji"

William Burns, direktor CIA-e
William Burns, direktor CIA-e Foto: Afp
Ravnatelj američke CIA-e William Burns izjavio je u subotu da je nezadovoljstvo u Rusiji ratom u Ukrajini prilika koja se pruža jednom u generaciji za regrutiranje špijuna - te da njegova agencija ne propušta tu priliku.

Ravnatelji CIA-e William Burns izjavio je da je nezadovoljstvo u Rusiji odlična prilika za regrutiranje špijuna te da će CIA iskoristiti tu priliku.

"Nesklonost ratu nastavit će izjedati rusko vodstvo ispod stalne državne propagande i prakticirane represije", rekao je Burns, bivši američki veleposlanik u Moskvi, na predavanju britanske Zaklade Ditchley u Oxfordshireu u Engleskoj.

Pročitajte i ovo Istraživanje o EU, ilustracija prošlo je 10 godina Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Što se promijenilo od kada smo ušli u EU i je li članstvo donijelo više koristi ili štete?

"To nezadovoljstvo stvara priliku koja se pruža jednom u generaciji za nas u CIA-i. Ne dopuštamo da to propadne."

Burns je u subotu rekao da je oružana pobuna vođe plaćenika Jevgenija Prigožina pokazala korozivni učinak rata predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini na Rusiju.

"Zapanjujuće je da je Prigožin prije svojih akcija iznio oštru optužbu protiv lažnog obrazloženja Kremlja za invaziju na Ukrajinu i vođenja rata od strane ruskog vojnog vodstva".

Pročitajte i ovo Banke i prešutni minus nova regulacija Odzvonilo je prešutnim minusima, jesu li vam banke poslale obavijest? "Svaki kredit treba vratiti"

"Utjecaj tih riječi i tih postupaka će biti prisutni još neko vrijeme - živi podsjetnik na korozivni učinak Putinova rata na njegovo vlastito društvo i režim", rekao je Burns

Burns je pobunu opisao kao "oružani izazov ruskoj državi", ali je rekao da je to "unutarnja ruska stvar u kojoj Sjedinjene Države nisu i neće imati udjela".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene