Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obračun s neprijateljima

Propao ruski atentat u SAD-u na doušnika CIA-e: "Za Putina su crvene linije davno nestale"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: AP via Guliver
Rusija je pokušala izvršiti atentat na bivšeg visokorangiranog dužnosnika ruskih obavještajnih službi.

Rusija je u Miamiju, gradu u američkoj saveznoj državi Floridi, pokušala izvršiti atentat na Aleksandra Potejeva, bivšeg visokorangiranog dužnosnika ruskih obavještajnih službi i važnog doušnika CIA-e.

Potejev je, naime, američkoj tajnoj službi otkrio informacije koje su 2010. godine doprinijele uhićenju 10 od 11 ruskih špijuna koji su živjeli na istočnoj obali Sjedinjenih Država.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron eksao bocu piva Dao se nagovoriti VIDEO Ludilo u svlačionici: Pogledajte koliko je Macronu trebalo da popije pivo

Ovaj incident, piše New York Times, signalizira da je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman sa svojim se neprijateljima obračunavati i na teritoriju SAD-a.

Podsjetimo, prije pet su godina ruski operativci u Engleskoj pokušali otrovati Sergeja Skripala, bivšeg ruskog operativca koji je osuđen za prodavanje vojnih tajni Velikoj Britaniji. Skripal je bio jedan od četiriju zatvorenika koje je Rusija oslobodila nakon što je Amerika natrag u Rusiju protjerala špijune koji su pronađeni zahvaljujući Potejevu.

"Za Putina su crvene linije davno nestale. One želi sve te ljude mrtve", rekao je bivši operativac CIA-e Marc Polimeropoulos.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepoželjna funkcija Zar nitko ne želi posao plaćen 9000 eura mjesečno?

Propali pokušaj atentata prvi je otkrio Calder Walton, stručnjak za nacionalnu sigurnost obavještajne službe s Harvarda. New York Times zatim je pokrenuo vlastitu istragu o slučaju, kojom je potvrdio njegove tvrdnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene