Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez je prebolio infekciju dišnih putova koju je zadobio nakon četvrte operacije tijekom liječenja od raka i mogao bi se vratiti u Caracas 'za nekoliko tjedana', rekao je u subotu venezuelski ministar komunikacija Ernesto Villegas.


"(Chavez) je prebolio respiratornu infekciju, premda još postoji stanovita razina respiratorne insuficijencije koja se liječi na odgovarajući način" u bolnici u Havani na Kubi, gdje je Chavez operiran, rekao je ministar novinarima u okviru summita EU-CELAC u Santiago de Chileu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Snimljeno ukazanje pokojnog Huga Chaveza? Slika nije dostupna Venezuela: Stotine ljudi Chavezu odalo počast!

>> 'Chavez je u veoma dobroj formi'

Čitajući priopćenje o "kliničkoj slici komandanta Huga Chaveza", ministar je rekao da je "45 dana nakon kirurškog zahvata kojim je uklonjena zloćudna ozljeda u zdjelici, uz akutne komplikacije, pacijentovo opće stanje dobro".

Predsjednik Chavez se "strogo pridržava liječničkih preporuka te je i dalje aktivan u procesu svog oporavka koji još nije završen", dodao je ministar.

U izjavi za novinare ministar je poslije rekao kako je venezuelska vlada "ocijenila da bi se predsjednik za nekoliko tjedana mogao vratiti" u Caracas, ali "nije htjela ništa požurivati, jer sve ovisi o njegovu zdravstvenom stanju".

Usto je "potpisao neke dokumente" i "održao sastanak s vladinim visokim dužnosnicima", kazao je.

Villegas je još dodao da venezuelska vlada kani tužiti španjolski list El Pais koji je na prvoj stranici objavio fotografiju tvrdeći da je na njoj predsjednik Chavez koji leži u bolnici, što se pokazalo netočno.

Chavez se nije pojavljivao u javnosti nakon zadnje operacije na Kubi 11. prosinca. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook