Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelskog predsjednika Huga Chaveza očekuje 'nastavak liječenja' raka, mjesec i pol dana nakon operacije na Kubi, rekao je u petak kasno navečer njegov zamjenik Nicolas Maduro po povratku iz Havane.


'Predsjednik nastavlja borbu s bolešću', rekao je Maduro, dodavši da će u subotu iznijeti pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza kojega je našao u 'veoma dobroj formi'.

Vezani članci Slika nije dostupna INFOGRAFIKA Rak karte svih zemalja svijeta, nitko nije imun Slika nije dostupna Razvijena injekcija koja uništava rak?

Chavez (58) je 'optimist i ima povjerenja u naš rad (...). Vjeruje u Krista i u život', dodaje Maduro, ne rekavši kada bi se predsjednik mogao vratiti na posao.

Vlada je u četvrtak priopćila da se predsjednik oporavlja nakon operacije, premda ga još čeka 'teška bitka' u borbi protiv raka, zbog kojega je 11. prosinca četvrti put operiran u Havani.

>> 'Chavez zbija šale i smije se!'

Chavez, koji je u listopadu ponovo izabran za predsjednika, nije se nakon te operacije pojavljivao u javnosti i ne zna se kada će se vratiti u Venezuelu, ali vlada i dalje tvrdi da on upravlja zemljom.

Kao dokaz tomu, Maduro je na državnoj televiziji VTV pokazao nekoliko dokumenata sa Chavezovim potpisom.

Usto je prenio poruku predsjednika oružanim snagama u kojoj od njih traži da budu 'stalno' pripravne i pristašama koje poziva da iskažu potporu vladi 4. veljače, na obljetnicu neuspjelog državnog udara Huga Chaveza koji je tada bio pukovnik vojske.

Maduro je nakon toga trebao otputovati u Santiago, u Čileu, gdje u subotu počinje summit predsjednika Europske unije i Zajednice latinskoameričkih zemalja i Kariba (CELAC).

Dodao je da onamo putuje 's iznimnom i lijepom porukom koju je predsjednik napisao rukom' i koju će pročitati čelicima na summitu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook