Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja borbu

'Chavez je u veoma dobroj formi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelskog predsjednika Huga Chaveza očekuje 'nastavak liječenja' raka, mjesec i pol dana nakon operacije na Kubi, rekao je u petak kasno navečer njegov zamjenik Nicolas Maduro po povratku iz Havane.

'Predsjednik nastavlja borbu s bolešću', rekao je Maduro, dodavši da će u subotu iznijeti pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza kojega je našao u 'veoma dobroj formi'.

Pročitajte i ovo Ilustracija brojke u Hrvatskoj Zašto ne cijepimo djecu protiv raka? "Mladi su educirani, ali roditelji nisu dovoljno osviješteni" Papa objavio da ima upalu pluća još jedna upala Papa Franjo ne osjeća se dobro, pozvao sve na molitvu: "To je jedini put"

Chavez (58) je 'optimist i ima povjerenja u naš rad (...). Vjeruje u Krista i u život', dodaje Maduro, ne rekavši kada bi se predsjednik mogao vratiti na posao.

Vlada je u četvrtak priopćila da se predsjednik oporavlja nakon operacije, premda ga još čeka 'teška bitka' u borbi protiv raka, zbog kojega je 11. prosinca četvrti put operiran u Havani.

>> 'Chavez zbija šale i smije se!'

Chavez, koji je u listopadu ponovo izabran za predsjednika, nije se nakon te operacije pojavljivao u javnosti i ne zna se kada će se vratiti u Venezuelu, ali vlada i dalje tvrdi da on upravlja zemljom.

Kao dokaz tomu, Maduro je na državnoj televiziji VTV pokazao nekoliko dokumenata sa Chavezovim potpisom.

Usto je prenio poruku predsjednika oružanim snagama u kojoj od njih traži da budu 'stalno' pripravne i pristašama koje poziva da iskažu potporu vladi 4. veljače, na obljetnicu neuspjelog državnog udara Huga Chaveza koji je tada bio pukovnik vojske.

Maduro je nakon toga trebao otputovati u Santiago, u Čileu, gdje u subotu počinje summit predsjednika Europske unije i Zajednice latinskoameričkih zemalja i Kariba (CELAC).

Dodao je da onamo putuje 's iznimnom i lijepom porukom koju je predsjednik napisao rukom' i koju će pročitati čelicima na summitu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene