Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima teške ozljede

Četverogodišnja nećakinja Georgea Floyda upucana u svom krevetu: "Radi se o ciljanom napadu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arianna Delane, još jedno dijete i četvero odraslih ozlijeđeni su u pucnjavi na Novu godinu kada je nepoznati napadač u tri ujutro zapucao na njihov dom. Djevojčica je teško ozlijeđena, ali se oporavlja nakon operacije. U pucnjavi su joj ozlijeđeni pluća, jetra i slomljena su joj tri rebra.

"Kćer je skočila i rekla 'tata, upucana sam'. Bio sam šokiran dok nisam vidio krv i shvatio da mi je četverogodišnja kćer stvarno pogođena", rekao je Derrick Delane i dodao kako malena nije znala što se događa jer je spavala u trenutku napada, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Pucnjava na Baščaršiji U bolnici je FOTO Pucnjava u centru Sarajeva, ranjeni objavio video na Instagramu: "Ovo mi je žena naštimala"

Policija još nema službene informacije o motivu napada, no Delane kaže kako se radilo o ciljanom napadu s obzirom na to da su obitelj ubijenog Georgea Floyda. Kažu i kako policija nije došla do sedam ujutro. Šef lokalne policije Troy Finner kaže kako je svjestan toga te je pokrenuta interna istraga.

 

 

Podsjetimo, George Floyd je umro u Minneapolisu 25. svibnja 2020., nakon što mu je policajac Derek Chauvin koljenom 8 minuta i 46 sekundi pritiskao vrat, a drugi mu policajac pritiskao leđa. Čak dvije minute i 53 sekundi Chauvin ga je stiskao nakon što se Floyd prestao opirati, navodi se u kaznenoj prijavi koju je objavilo tužiteljstvo okruga Hennepin.

Nakon što su snimke Floydovog umiranja obišle svijet, diljem SAD-a krenuli su prosvjedi. Bilo je nasilja, ali smrti. Zbog vala prosvjeda zbog policijske brutalnosti u 40 gradova diljem SAD-a tada je uveden policijski sat.

Derek Chauvin osuđen je na 22 i pol godine zatvora u lipnju prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene