Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestanak mladog Splićanina

"Policija ima nešto novo što ne smije iznositi u javnost": Otac dao uzorak sline

Igor Jurić
Igor Jurić Foto: DNEVNIK.hr
Igor Jurić, otac djevojčice koja je 13 dana od nestanka 2014. godine pronađena mrtva, komentirao je još jednom slučaj nestalog mladića iz Hrvatske.

"Trinaest dana smo tražili Tijanu. Sedam dana njena majka oka nije sklopila. Prvi put je zaspala kada je saznala što se dogodilo. Ova sada neizvjesnost za obitelj nestalog Mateja je užasna i ne postoji ništa gore nego da ne znaš što se dogodilo sa tvojim djetetom. Znam da otac nestalog Mateja sada samo čeka da ga on pozove i kaže: 'Tu sam, tata, dobro sam. Bio sam kod djevojke, u provodu...'", ispričao je Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić" i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detaljnije o kobnoj noći Ispovijest Matejevog prijatelja: "Čuo sam da je te noći upoznao neku djevojku..." Institut za sudsku medicinu u Beogradu DNK-om utvrđen identitet Obdukcija otkrila od čega je preminuo Matej Periš. Njegovoj majci pozlilo, prvi put se i kratko oglasila

I sam je proživio agoniju. Njegova kći Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. srpnja 2014. Njezino tijelo pronađeno je 13 dana kasnije na zapuštenom smetlištu. Roditelji, kaže, nikad ne gube nadu. No neizvjesnost je najgora.

"Ja sam bio potpuno siguran da je Tijana živa i da ćemo je pronaći živu. Ne postoji ništa gore od neizvjesnosti. Neizvjesnost je neumoljiva i ubija postepeno. Poznajem mnoge obitelji koje traže djecu i po 25 godina. To su biljke. Žive, a ne žele živjeti", rekao je Jurić za TV Prvu, prenosi Telegraf.rs.

Zato njegov Centar pomaže u ovakvim situacijama. O nestalom Splićaninu nemaju novih informacija. 

"Policija ima još nešto novo što ne smije iznositi u javnost zbog same istrage. Kao država smo pokazali veliku odgovornost i ponosan sam na svoju zemlju", rekao je Jurić, dodajući da su i preko Centra za nestale primili na stotine poruka podrške za Mateja i želje da se pomogne.

"Nada me nije napustila"

Nenad Periš, za čijim se sinom Matejem traga već šesti dan, izjavio je novinarima u Beogradu da je u utorak bio na policiji. 

"Mogu vam kazati da sam dao i svoje uzorke sekreta usne šupljine. To je vjerojatno za identifikaciju DNK-a, eto, u tom smjeru stvar ide. Spreman sam na sve, svjestan sam da je prošlo pet dana, ali nada me još nije napustila, da se Matej negdje možda još nalazi živ", rekao je Periš.

Sve o potrazi čitajte OVDJE.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene