Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četvero mrtvih u Bagdadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri su osobe poginule, a 15 ih je ranjeno u subotu ujutro u samoubilačkom napadu u Bagdadu, dok se istodobno stanje na jugu zemlje smirilo, priopćilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Napadač samoubojica aktivirao je eksploziv u autobusu u samom središtu glavnog grada, a četiri osobe živote su izgubile na licu mjesta, dodaje isti izvor.

Pročitajte i ovo Ruski napadi na Ukrajinu rat u Europi VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Sankt-Peterburgom, dvoje mrtvih u napadu dronom na Odesu: "Rusija se nastavlja boriti protiv civila" Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

U Bagdadu su posljednjih tjedana napadi sve učestaliji pa je mjesec ramazan bio posebice krvav i smrtonosan.

U Amari, na jugu Iraka, gdje je u sukobu iračke policije i radikalnih šijita u dva dana poginulo 18 ljudi, stanje u subotu ujutro je mirno. Naoružana milicija radikalnog vođe Moqtada Sadra nije više na ulicama a kontrolu je preuzela vojska.

Osim što je u Amaru pojačanje uputila iračka vojska, i Velika
Britanija je stavila u stanje pripravnosti borbenu skupinu od 600 vojnika spremnih intervenirati na zahtjev iračkih vlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene