Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvezeno iz Njemačke

Češka započela testiranje: E.Coli prenosi se mesom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka je započela testiranje govedine i svinjetine uvezene iz Njemačke zbog bojazni od E.Coli bakterije koja je dosad u Europi odnijela najmanje 22 života.

Češka veterinarska služba namjerava testirati najmanje 30 uzoraka uvezenog mesa, piše Reuters. 'Prošle smo godine testirali oko 1500 uzoraka uvezenog mesa. Tijekom zaraze E.Coli bakterijom nije stao uvoz hrane iz Njemačke. Ukoliko se rezultati pokažu pozitivni, determinirat ćemo dobavljače i upozoriti javnost. Ne očekujemo probleme, no želimo biti korak ispred', rekao je  Josef Duben, glasnogovornik veterinarske službe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozbiljan rizik Meso uvezeno iz Rumunjske zaraženo salmonelom Slika nije dostupna Opasna bakterija Njemačka priznala: Španjolski krastavci nisu krivi za EHEC

Dodao je kako žele uvjeriti javnost da je sve u redu i da kako veterinarska služba normalno funkcionira i da je meso sigurno od E.Coli bakterije. Njemački znanstvenici za sada nisu pronašli E.Coli na organskim farmama pa su tako zaključili da je lako moguće da se zaraza širi nekim drugim putem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene