Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush stigao u Ukrajinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George Bush doputovao je u ponedjeljak navečer u Kijev, prvu etapu svoje europske turneje, gdje će se u utorak susresti s ukrajinskim čelnicima.

Bush će se u utorak, 1. travnja, u Kijevu sastati s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Juščenkom i premijerkom Julijom Timošenko.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Očekuje se da će Bush u Kijevu podržati aspiracije Ukrajine da se priključi Akcijskom planu za članstvo, etapi prije ulaska u NATO.

Više od polovice Ukrajinaca protivi se ulasku njihove zemlje u NATO, čemu se snažno protivi i Rusija, no također i desetak zemalja NATO-a, među kojima Njemačka.

Američki predsjednik će put po Europi nastaviti u Rumunjskoj gdjeće sudjelovati na summitu NATO-a nakon kojega će posjetiti Hrvatsku, te turneju završiti u Rusiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene