Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik George Bush doputovao je u ponedjeljak navečer u Kijev, prvu etapu svoje europske turneje, gdje će se u utorak susresti s ukrajinskim čelnicima.


Bush će se u utorak, 1. travnja, u Kijevu sastati s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Juščenkom i premijerkom Julijom Timošenko.

Vezani članci Koronavirus u Kijevu Bacili neiskorištena cjepiva protiv korone jer se liječnici nisu pojavili na dogovorenim terminima: "To je vrlo loše, ali nema druge opcije" Rusko cjepivo protiv koronavirusa, Sputnjik V Ukrajina zabranila registraciju ruskih cjepiva protiv korone: "To je hibridno rusko oružje!"

Očekuje se da će Bush u Kijevu podržati aspiracije Ukrajine da se priključi Akcijskom planu za članstvo, etapi prije ulaska u NATO.

Više od polovice Ukrajinaca protivi se ulasku njihove zemlje u NATO, čemu se snažno protivi i Rusija, no također i desetak zemalja NATO-a, među kojima Njemačka.

Američki predsjednik će put po Europi nastaviti u Rumunjskoj gdjeće sudjelovati na summitu NATO-a nakon kojega će posjetiti Hrvatsku, te turneju završiti u Rusiji.