Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bruxelles: Počinje proslava dana Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danom otvorenih vrata europskih institucija u subotu u Bruxellesu počinje višednevna proslava Dana Europe, koji se obilježava 9. svibnja.

U europskoj četvrti u Bruxellesu, gdje su smještene glavne institucije EU-a, u subotu se održavaju razne manifestacije i događanja u kojima je i Hrvatska zastupljena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska otvorila dva nova poglavlja u pregovorima s EU Slika nije dostupna Dan otvorenih vrata u bazi Ratnog zrakoplovstva

Hrvatska se predstavlja sa dva štanda, na kojima se posjetitelji mogu upoznati s njezinom kulturnom i povijesnom baštinom, turističkom ponudom te stanjem pristupnog procesa Europskoj uniji.

Na tim štandovima organiziran je nagradni kviz "Otkrijte Hrvatsku u 15 pitanja", kroz koji će posjetitelji moći na zabavan način otkriti zanimljive podatke o Hrvatskoj.

Posjetitelji u okviru dana otvorenih vrata mogu doznati zanimljive podatke o zemljama članicama i kandidatima za članstva te se upoznati s europskim institucijama.

Građani će moći posjetiti ured predsjednika Europske komisije te dvoranu u kojoj izvršno tijelo Europske unije održava sastanke. 

Tijekom dana predsjednik Komisije Jose Manuel Barroso primit će u zgradi Berlaymont, sjedištu Komisije, belgijsku kraljicu Paolu. 

Građani će također moći posjetiti urede u Vijeću EU-a te u Europskom parlamentu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene