Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veći nadzor

V. Britanija: Ministrica tvrdi da tajne službe nisu u stanju zaštititi zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May izjavila je u srijedu da nedonošenje zakona kojim bi se komunikacijske tvrtke prisilile da skupljaju i pohranjuju podatke dovodi u opasnost živote i slabi sposobnost zemlje da se zaštiti.

"Svakim danom koji prođe bez izmjena zakona o komunikacijama, umanjuju se sposobnosti ljudi koji nas štite i ... povećava se broj osoba koje su u opasnosti, zločini ostaju nekažnjeni i riskiraju se životi nedužnih", izjavila je Theresa May u parlamentu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Theresa ili Andrea Na čelo Velike Britanije dolazi žena Slika nije dostupna Moskva odbacuje optužbe LONDON ZABRINUT Razmatraju poduzimanje daljnjih akcija protiv Rusije

May, članica Konzervativne stranke premijera Davida Camerona, rekla je da postoji hitna potreba za zaštitom, ali da stranačke razlike onemogućuju donošenje odgovarajućih zakonskih okvira.

Liberalni demokrati, koalicijski partner u vladi, protivi se tim zakonskim mjerama, tvrdeći da bi one narušavale privatnost građana.

Čelnik britanske obavještajne službe pozvao je prošle godine komunikacijske tvrtke Twitter i Facebook da sigurnosnim službama omoguće bolji pristup svojim mrežama, upozoravajući na veliku važnost tih mreža za militantne skupine.

Donesena odluka koja će Francuzima zadati nove strahove!

Ravnatelj sigurnosne službe MI5 izrazio je prošlog tjedna zabrinutost zbog nedostatka uvida u komunikacije, upozorivši da militanti Al Kaide u Siriji planiraju napade u zapadnim zemljama koji bi odnijeli mnoge žrtve.

Cameron je najavio da će u slučaju ponovne izborne pobjede donijeti zakon koji će omogućiti obavještajnim službama veće ovlasti u nadzoru internetskih komunikacija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene