Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u SAD-u

Bolnica suočena s optužbama: Više od desetljeća ignorirali su liječnika seksualnog zlostavljača jer im je donosio novac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bolnica u New Yorku prikrivala je zlostavljanje pacijenata koje je počinio liječnik silovatelj, navodi se u tužbi koju podnijele žrtve.

 

Velika njujorška bolnica suočava se s optužbama da su bolnički dužnosnici više od desetljeća ignorirali neobuzdano seksualno zlostavljanje pacijenata.

Liječnik koji je počinio zločine slovio je kao zvijezda i imao uspješnu praksu za bolove koja je bolnici donosila pozamašan iznos novca, navodi se u tužbi podnesenoj u ponedjeljak.

Dužnosnici poznate bolnice na Manhattanu znali su da je Ricardo Cruciani serijski seksualni zlostavljač, ali nisu ga više od desetljeća prijavili policiji ili tijelima za izdavanje dozvola, niti su upozorili buduće poslodavce o prijetnji koju predstavlja, navodi 19 bivših pacijenata u sudskim dokumentima.

"Pokretanjem ove tužbe traže odgovornost za razaranje koje su i oni i drugi pacijenti pretrpjeli i nastavljaju trpjeti", rekao je John Pumphrey, odvjetnik tužitelja, piše abcnews.

Bolnica koja je zapošljavala Crucianija između 2001. i 2014. godine nije se odmah očitovala o optužbama.

Pročitajte i ovo Svećenik pedofil Milan Špehar moli za oprost Ovo je svećenik koji je priznao da je zlostavljao dječake: "Počinio sam zločine..."

Pročitajte i ovo E Jean Carroll, Donald Trump Kriv za seksualno zlostavljanje Trump se žalio sudu protiv žene za koju tvrdi da ne zna tko je ona: ''Sramota''

On se pak ubio u ozloglašenom njujorškom zatvorskom kompleksu Rikers Island prošlog kolovoza nakon što ga je porota osudila po 12 točaka optužnice, uključujući silovanje.

Svih šest žena koje su svjedočile protiv Crucianija na njegovom kaznenom suđenju tužiteljice su u građanskoj tužbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene