Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blair i laburisti dosegnuli dno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo tri četvrtine Britanaca smatra da je vanjska politika premijera Tonya Blaira učinila zemlju ranjivijom na terorizam, dok njegova vladajuća Laburistička stranka uživa najmanju potporu u proteklih 19 godina, pokazuju rezultati ankete objavljene u utorak.

Samo jedan posto ispitanika u anketi lista Guardian i tvrtke ICM smatra da je vanjska politika učinila zemlju sigurnijom, dok 72 posto drži da je zbog angažmana u inozemstvu u većoj mjeri postala teroristička meta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manchester prosvjeduje protiv Blaira Slika nije dostupna Blairovi laburisti: Bush je smeće!

Anketa također pokazuje da je Konzervativna stranka, s potporom 40 posto ispitanika, dosegla razinu podrške koja još osigurava većinu u parlamentu.

Potpora Laburistima pala je na 31 posto, što je najlošiji rezultat od 1987. godine otkad Guardian provodi takva ispitivanja javnog mnijenja.

Anketa je provedena na uzorku od 1.007 ispitanika između 18. i 20. kolovoza, uz mogućnost statističke pogreške od tri posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene