Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba zaštititi ljude

'Zračni udari na Islamsku državu su zamka, ljude su gurnuli u ruke džihadista'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračni napadi na Islamsku državu u Siriji samo su 'zamka', tvrdi bivši zatočenik IS-a.

Francuski novinar Nicolas Henin koji je deset mjeseci proveo kao talac Islamske države (IS) protivi se zračnim napadima u Siriji te ističe kako su oni zamka kako za Veliku Britaniju tako i za druge članice međunarodne koalicije.

U intervjuu za The Syria Campaign, Henin je kazao kako bi na područjima u Siriji koje kontrolira opozicija trebalo zabraniti prelete i zračne napade.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

ŽESTOKO I BEZ ODGAĐANJA Britanski bombarderi proveli napade na Siriju

'Pobjednik u ovom ratu neće biti strana koja ima najnovije, najskuplje i najsofisticiranije oružje nego ona koja uspije pridobiti stanovnike Sirije na svoju stranu. Stotine tisuća izbjeglica napušta svoje domove a to je sve što ISIS želi - dobiti njihovu zemlju', izjavio je Henin. Kazao je kako zračni udari Međunarodne koalicije nisu naštetili militantima nego su samo 'ljude gurnuli u njihove ruke'.

'Mi moramo ohrabriti lokalno stanovništvo - i to je ključ rješenja ove situacije - moramo im dati da ima nade za političko rješenje. Tada će se Islamska država urušiti, i izgubiti teritorij vrlo brzo. Međunarodna koalicija mora donijeti odluku da će regije koje su pod kontrolom opozicije u Siriji biti zona u kojoj će biti zabranjeni letovi - i međunarodnih snaga, i Rusije i Bašara al Asada. Ako se osigura sigurnost lokalnom stanovništvu, to će biti pogubno za ISIS', pojasnio je Henin i dodao da na ovaj način Zapad samo povećava snagu IS-a i tragediju sirijskog naroda, prenosi Independent

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene