Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski vojni ordinarij biskup Jure Bogdan doputovao je u logor Marmal u blizini Mazar-e-Sharifa u Afganistanu gdje nastavlja svoj pastoralni pohod hrvatskim vojnicima.


Biskupa Bogdan je u zračnoj luci dočekao zapovjednik TAAC Sjevera, njemački brigadni general Andre Bodemann. Bogdan se u popodnevnim satima susreo s njemačkim vojnim kapelanima koji djeluju na području tog zapovjedništva i koji su ga upoznali s pastoralnim radom vojnog dušobrižništva u mirovnim misijama.

Vezani članci Ilustracija Kako uložiti prigovor savjesti? Građanima stižu pozivi za ratni raspored Borbeno oklopno vozilo Patria Saborski odbor podržao nabavu opreme: Ministar Banožić najavio modernizaciju vojske

Na sastanku je bio nazočan i vojni kapelan HRVCON-a u misiji Resolute Support velečasni Vladislav Mandura, te pastoralni vikar za MORH i GS OS RH don Marko Medo.

Biskup Bogdan je blagoslovio je novi ured hrvatskog vojnog kapelana u misiji koji se nalazi neposredno uz kapelicu sv. Benedikta.

"U današnjem svijetu u kojem je čovjek okrenut materijalnom i u kojemu nastaje egzistencijalna praznina treba podsjetiti kako su zapisana četiri evanđelja koja ne stigne čitati. Život kršćana, moj, vaš, svih nas je peto nenapisano evanđelje, koje gleda i čita današnji čovjek. To peto evanđelje, ovdje u dalekom svijetu, daleko od svojih najmilijih, pozvani smo posvjedočiti svojim životom, a napose svojim profesionalnim obavljanjem zadaća u međunarodnoj mirovnoj misiji“, rekao je u propovijedi biskup Bogdan. (HINA)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju