Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VATRENA STIHIJA

Gori na više mjesta u Hercegovini, vatrogasci uspjeli obraniti kuće: Sumnja se da je vatra podmetnuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrena stihija u ponedjeljak prijeti obiteljskim kućama između Livna i Tomislavgrada, obavijestili su u ponedjeljak gasitelji koji imaju pune ruke posla diljem Hercegovine gdje je zabilježeno na desetine požara.

Zahvaljujući naporima pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, stanovnika, šumara i dragovoljaca obranjene su obiteljske kuće od požara koji bjesni na planini Tušnica između Livna i Tomislavgrada.

Gasiteljima problem predstavlja snažan vjetar koji je proširio požarnu liniju, nepristupačan teren, ali i snježne naslage jer se ne može prići požarištu sa sjeverne strane.

Po riječima zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrada Mate Jurčevića, gasitelji uspijevaju obraniti obiteljske kuće u podnožju planine Tušnice.

Više od 50 požara zabilježeno je tijekom vikenda na području Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru, a najteže je stanje u Konjicu i Prozor Rami gdje u plamenu nestaje šuma i nisko raslinje.

Pročitajte i ovo Požar - 7 NADLEŽNI APELIRAJU NA GRAĐANE Nestao veći dio Svilaje: Gori već gotovo tjedan dana, u pomoć stigli i kanaderi

Pročitajte i ovo Požar - 7 SUŠA, VJETAR, ALI I NEODGOVORNOST Požari kao usred ljeta: Aktivirano više od 400 vatrogasaca, opožareno više od tisuću hektara - "Svaki dan imamo pet-šest novih"

Gašenje požara u Konjicu otežava sumnjivo minsko područje,  a grad je u dimu.

Vlasti sumnjaju da je dio požara podmetnut, ali da je najveći broj rezultat pripremnih poljoprivrednih radova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene