Vatra, Ilustracija
Vatra, Ilustracija Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Vatrena stihija u ponedjeljak prijeti obiteljskim kućama između Livna i Tomislavgrada, obavijestili su u ponedjeljak gasitelji koji imaju pune ruke posla diljem Hercegovine gdje je zabilježeno na desetine požara.


Zahvaljujući naporima pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, stanovnika, šumara i dragovoljaca obranjene su obiteljske kuće od požara koji bjesni na planini Tušnica između Livna i Tomislavgrada.

Gasiteljima problem predstavlja snažan vjetar koji je proširio požarnu liniju, nepristupačan teren, ali i snježne naslage jer se ne može prići požarištu sa sjeverne strane.

Po riječima zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrada Mate Jurčevića, gasitelji uspijevaju obraniti obiteljske kuće u podnožju planine Tušnice.

Više od 50 požara zabilježeno je tijekom vikenda na području Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru, a najteže je stanje u Konjicu i Prozor Rami gdje u plamenu nestaje šuma i nisko raslinje.

Požar - 7 Nestao veći dio Svilaje: Gori već gotovo tjedan dana, u pomoć stigli i kanaderi

Požar - 7 Požari kao usred ljeta: Aktivirano više od 400 vatrogasaca, opožareno više od tisuću hektara - "Svaki dan imamo pet-šest novih"

Gašenje požara u Konjicu otežava sumnjivo minsko područje,  a grad je u dimu.

Vlasti sumnjaju da je dio požara podmetnut, ali da je najveći broj rezultat pripremnih poljoprivrednih radova.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju