Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema razloga za paniku

Kineski turisti iz Wuhana napustili Hrvatsku, u ponedjeljak iz Neuma kreću za Mostar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski turisti, od kojiih je 18 podrijetlom iz grada Wuhana u kojem je epicentar novog virusa, od subote borave u Republici Hrvatskoj, a na ulasku u BiH pregledat će ih djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, potvrdili su iz Granične policije BiH. Kineski turisti nakon Dubrovnika su napustili Hrvatsku te su uputili u Neum otkuda će sutra krenuti za Mostar

Bosanskohercegovačke vlasti pojačale su mjere opreza nakon pojave smrtonosnog koronavirusa, potvrdili su zdravstveni i dužnosnici granične policije koji nadziru kineske turiste i radnike angažirane u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen zadovoljni napretkom Von der Leyen: "Preporučit ćemo otvaranje pregovora s BiH. Nije dovoljno čekati da se zapadni Balkan približi nama" Milorad Dodik Rizik na Balkanu Američki obavještajci strahuju zbog Dodika: "Njegovi potezi mogu dovesti do nasilnih sukoba, mirovne snage bile bi nadvladane"

Kineski turisti, od kojih je 18 podrijetlom iz grada Wuhana, grada koji je epicentar novoga koronavirusa doputovat će iz Dubrovnika u Neum gdje će prespavati te sutra krenuti put Mostara. 

Ti kineski turisti od subote borave u Republici Hrvatskoj, a na ulasku u BiH pregledat će ih djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, potvrdili su iz Granične policije BiH.

"Čekamo upute ministarstva zdravstva Federacije BiH kako postupiti prema ovim turistima", rekla je za Hina-u glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican. Dodala je kako se prema njima odnosi kao i prema svim drugim strancima.

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH dodali su da su i radnici angažirani na izgradnji autoceste na koridoru Vc kod Čapljine pod pojačanim nadzorom.

Ravnatelj zavoda dr. Davor Pehar rekao je da nema mjesta panici. Ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić dodao je kako su veliki bolnički centri već poduzeli potrebne mjere za pojavu koronavirusa.

"Mi smo zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH već poduzeli preventivne mjere. Svi veći bolnički centri osigurali su prostore koje bi bilo izoliorane u slučaju da se pojave slučajevi novog koronavirusa", rekao je ministar Mandić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene