Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Amerika najveće gospodarstvo'

Biden: SAD 'nikada neće biti u bankrotu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Joe Biden u nedjelju je, na kraju svog posjeta Kini posvećenog gospodarskim odnosima i američkom dugu, odbio sve primisli da SAD slabi te istaknuo kako Sjedinjene Države 'nikada nisu bile i nikada neće biti u bankrotu'.

Biden je iskoristio govor održan pred stotinama studenata sa Sveučilišta Sečuana u Chengduu kako bi iznio problem ljudskih prava, objašnjavajući da bi Kina 'trebala poticati razmjenu građana, studenata i vlade'. No, prvo se pozabavio pitanjem američkog duga i stanjem najvećeg gospodarstva na svijetu.

'Sigurni ste', kazao je Biden na pitanje o sposobnosti Washingtona da servisira svoje dugove. SAD 'nikad nije bio u bankrotu niti će to ikada biti', istaknuo je zamjenik američkog predsjednika , tri tjedna nakon što je sporazumom u Kongresu SAD izbjegnut bankrot.

Biden je govor održao nakon petodnevnog posjeta tijekom kojeg je pokušao razuvjeriti kineske čelnike, prvog stranog američkog vjerovnika, u američko gospodarstvo i njegovu mogućnost redovnog podmirivanja svih obveza, u koje je Peking uložio 1.170 milijardi dolara.

Biden je podsjetio da je 'Amerika danas daleko najveće gospodarstvo na svijetu s BDP-om od gotovo 15 bilijuna dolara - što je otprilike dva i pol puta više od kineskog'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBRAČUN S KORUMPIRANIMA Ministarstvo pravosuđa SAD-a formiralo poseban odjel za progon ruskih oligarha: Plijenit će im jahte, avione, luksuzne stanove... Slika nije dostupna Proračunski plan za SAD Zastupnički dom prihvatio zakonske izmjene: Biden predlaže veće poreze za bogate Amerikance i velike kompanije

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene