Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bespilotna letjelica spriječena je u pokušaju krijumčarenja droge zatvorenicima, izvijestila je australska policija.


Policija u Melbourneu je uhitila muškarca koji je upravljao bespilotnom letjelicom, koja je prenosila drogu s ciljem da je dostavi zatvorenicima u Matropolitan kaznenom centru. Incident se dogodio jučer oko 16:30 sati po lokalnom australskom vremenu, prenosi Guardian.

Vezani članci Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane Crnogorac u Zadru dilao drogu: U njegovu domu pronađeno više od kilograma heroina Droga - 1 Afera koju je otkrio Dnevnik Nove TV dobila je nastavak, ali nitko ne nudi odgovor na bitno pitanje - kako je droga završila u rukama vojnika?

Policajci su u blizini zatvora zatekli muškarca i ženu u automobilu, koji su kod sebe imali bespilotnu letjelicu s manjom količinom droge pričvršćenom na nju.

VIDEO: Je li ovo savršeni ubojica komaraca?

Protiv muškarca (28), policija je podnijela dvije kaznene prijave, a on bi se na pred sudom trebao pojaviti za tjedan dana.

David McCauley, predstavnik Udruženja za javne usluge, čiji su dio i zatvorski čuvari, istaknuo je kako je to samo posljednja u nizu brojnih metoda kojima se droga pokušava unijeti u zatvor.

"Ako mogu bacati teniske loptice s drogom preko zida, uz broj čuvara takav kakav je, biti će teško zaustaviti te letjelice", istaknuo je McCauley.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook