Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlusconijeva bijela knjiga protiv Prodija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik talijanskog oporbenog desnog centra i bivši premijer Silvio Berlusconi priprema Bijelu knjigu o "lažima" predsjednika vlade lijevog centra Romana Prodija, piše Corriere della Sera.

Poslije Crne knjige komunizma u kojoj je Berlusconi kazao da je Staljin ubio više ljudi od Hitlera, sada priprema Bijelu knjigu o Prodijevim "lažima". Njega optužuje da je Talijanima iznio krivo stanje državnih računa koje je ostavila vlada desnog centra da bi sebi pripisao djelomično ozdravljenje računa u 2006. godini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suočen s nekoliko suđenja Berlusconi sucima: Vi ste 'karcinom' ili ste s druge planete Slika nije dostupna Promocija Bijele knjige Miljuš: Malo smo previše čačkali pa dobili po glavi

Naime, zabilježen je rekordni pad potreba talijanske države u 2006. godini.

Prema podacima Ministarstva gospodarstva objavljenima u srijedu, troškovi državne uprave u prošloj godini iznosili su 35 milijardi i 200 tisuća eura, što je gotovo 42 posto manje nego u 2005., kada je potrošeno 60 milijardi eura. To je bolji rezultat i u odnosu na predviđanja u državnom proračunu za 2007. godinu, gdje je naznačena potreba od 47 milijardi i 700 tisuća eura.

Sadašnja Prodijeva vlada pripisuje sebi zasluge za smanjivanje državnih troškova, premda je počela raditi tek u drugoj polovici godine jer su izbori održani u travnju.

Berlusconi i njegovi bivši ministri pripisuju svome radu pad državnih troškova. Berlusconi će u Bijeloj knjizi navodno iznijeti sve račune.

Europska unija je pohvalila Italiju zbog rezultata u rezanju
troškova i procijenila da će se takvim trendom uspjeti ubrzo vratiti ispod tri posto proračunskog deficita u odnosu na bruto nacionalni proizvod, odnosno ispod krova, iz parametara usvojenih u Maastrichtu za jedinstvenu monetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene