Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se osjećao dobro

PREŽIVIO DOTAD NEMOGUĆE Temperatura iznad 40 stupnjeva, glava za eksplodirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njegova priča počinje 17. veljače. Tog se dana nije osjećao dobro.

Pomažući oboljelima od ebole, 26-godišnji Beograđanin, u Siera Leoneu i sam se zarazio virusom, piše Blic.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

Njegova priča počinje 17. veljače ove godine. Tog se dana nije osjećao dobro. Bio je malaksao i imao povišenu temperaturu, ali je otišao raditi noćnu smjenu. U dogovoru s liječnicima napravio je test na malariju koji je bio pozitivan.

Dva dana nakon što je počeo uzimati terapiju, bilo mu je sve lošije. Nije mogao jesti, piti, sve ga je boljelo, a temperatura mu je rasla.

'Nisam ni u jednom trenutku pomislio da je ebola. Iako sam se dva tjedna prije toga ubo na iglu zaraženog, smatrao sam da je problem u terapiji. Odgovorni iz tima su ipak inzistirali da napravim i test na ebolu', ispričao je mladić.

Kim Jong Un spašava čovječanstvo?

Temperatura mu se penjala iznad 40, imao je glavobolju toliko jaku da je mislio da će mu glava eksplodirati. Jedva je mogao hodati. Radi sigurnosti ukućana vrijeme je provodio u svojoj sobi. Popodne, 19. veljače, rezultati testiranja pokazali su da ima ebolu.

'Iako sam bio siguran da nemam ebolu, svaki šum oko mojih vrata me uznemiravao. Kada sam čuo kucanje i 'ako možeš dođi', bio je znak da nešto nije u redu. Jedva sam otvorio vrata. Vidio sam zabrinuto lice osobe koja me testirala. Sve mi je bilo jasno. Od iznemoglosti i zabrinutosti spustio sam se pokraj vrata. Pokušao sam biti vedar', rekao je.

'Javio sam majci što se događa, kao i najbližim prijateljima. Lagao sam i sebi i njima da sam dobro, a bojao sam se da mi je to zadnji kontakt sa njima. Osjećaj se ne može opisati. Znate što vas čeka, a oni koji su vam najvažnija nisu kraj vas', rekao.

'Djelić koji pamtim je moj rođendan. Nakratko su me probudili da bi mi otpjevali rođendansku pjesmu. Oporavak poslije buđenja je priča za sebe. Halucinacije, bolovi, povraćanje, problemi sa disanjem. Zahvaljujući lijeku koji mi je tvrtka osigurala i podršci, uspio sam preživjeti. Nakon sedam dana prvi put sam se čuo s obitelji i prijateljima', priča ovaj 26-godišnjak koji je preživio ebolu.

Sada je dobro i vratio se u Afriku, gdje radi u okviru talijanske nevladine organizacije i pruža besplatnu medicinsku pomoć ljudima u zemljama pogođenim epidemijama ili ratom. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene