Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu najavio je da će Damir Sireta, osumnjičen za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, "najvjerojatnije" biti izručen Srbiji iz Norveške.


Kako je novinarima u ponedjeljak kazala glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić, Sireta, osumnjičen za ubojstvo 200 hrvatskih ratnih zarobljenika, bio je nedostupan srbijanskom pravosuđu te je istraga protiv njega bila prekinuta.

Vezani članci Cjepljenje, ilustracija I oni će kombinirati: Norveška će cijepljenima AstraZenecom dati drugu dozu nekog drugog cjepiva Erna Solberg Možete li zamisliti ovo u Hrvatskoj? Inače za to ne kažnjavaju građane, ali su premijerku opalili po džepu

Sireta je u studenom 2006. godine uhićen u Norveškoj a njegovo izručenje zatražila je i Hrvatska gdje je u odsutnosti osuđen na 12 godina zatvora.

U Specijalnom sudu za ratne zločine se u ponedjeljak poslije podne nastavlja ponovljeno suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, za koji je optuženo 17 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica".

Presudu tog suda, kojom je 14 optuženih bilo osuđeno, a dvojica su bila oslobođena, ukinuo je prošle godine Vrhovni sud Srbije zbog navodno pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i naredio novo suđenje.