Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U novoj knjizi

Benedikt XVI. priznao slabu točku dok je bio u Vatikanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI., koji je odstupio 2013., rekao je da mu je bilo teško upravljati Vatikanom, navodi se u izvadcima iz knjige koja bi trebala biti objavljena u petak, a koje prenose talijanske novine Corriere della Sera.

"Moja slaba točka je možda nedostatak odlučnosti u upravljanju i donošenju odluka", rekao je Benedikt u knjizi naslovljenoj "Posljednji razgovori".

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

"Upravljanje nije moja jaka strana i to predstavlja slabost, ali ne smatram da sam bio neuspješan", kazao je bivši papa svom biografu Peteru Seewaldu.

Papa Benedikt ostat će upamćen kao prvi papa našega doba koji se odrekao svoje službe, posvetivši se životu molitve i razmišljanja, "skriven od svijeta" u samostanu.

Joseph Aloisius Ratzinger (89), koji živi povučeno u Vatikanskim vrtovima rekao je da mu je "dužnost" bila povući se s čela Rimokatoličke crkve zbog krhkog zdravlja i napornih papinskih aktivnosti.

U knjizi "Posljednji razgovori", koju su mnogi već proglasili duhovnom oporukom Benedikta XVI., prvi put u dvije tisuće godina dugoj povijesti kršćanstva jedan papa pravi bilancu svojega pontifikata i svojega života.

U njoj se spominju skandali sa svećenicima pedofilima, ljutnja zbog biskupa Richarda Williamsona koji niječe holokaust i dokumenti koji su procurili o vatikanskim intrigama. Sve je to Benedikt nazvao "teškim trenucima" svog papinstva. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene