Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beba preživjela pola sata bez kisika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 30 minuta oživljavanja, liječnici su mislili da za Woodyja Landera starog samo dva tjedna, nema spasa. Nakon što ga je otac poljubio, dogodilo se čudo - beživotna beba je počela kašljati i micati se.

Jon i Karen Lander iz Leedsa u Velikoj Britaniji jednog su dana u prosincu 2005. sa sinom Woodyjem, odlučili posjetiti Jonove roditelje. 

Pročitajte i ovo Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio'' Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku

Tek što su krenuli, mladi je bračni par primijetio kako im je dijete odjednom problijedjelo, a tijelo mu je bilo ledeno. 

Kad su Landerovi stigli u opću traumatološku bolnicu Leeds, medicinska sestra posumnjala je na Woodyjevo srce i odmah ga uputila na pregled.

Jon Lander rekao je da je u nevjerici gledao liječnika kako na velikom krevetu masira srce njegovu sinu.

Usprkos naporima bolničkog osoblja, Woody je u bolnici iznenada imao srčani udar. Njegovo srce je nakon udara prestalo kucati. 

Liječnici su pola sata pokušavali reanimirati bebu, ali bez uspjeha. 

Kad su već odustali od reanimacije, liječnici su ocu predali Woodyjevo tijelo da ga poljubi posljednji put. Otac ga je uzeo u naručje, no tada je Woody počeo kašljucati i lagano se micati. Šokirani liječnici odmah su počeli oživljavati dječaka i njegovo srce je jače zakucalo. 

Liječnici su zaključili kako je Woodyju bila blokirana aorta te su morali izvesti tešku operaciju kojom su je uspješno otvorili. 

Tri tjedna kasnije Woody je bio na kućnoj njezi. Sada je sretno 14-mjesečno dijete. Woodyjev mozak nije pretrpio oštećenja, iako je više od pola sata bio bez kisika. Liječnici mu prognoziraju normalan život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene