Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon 30 minuta oživljavanja, liječnici su mislili da za Woodyja Landera starog samo dva tjedna, nema spasa. Nakon što ga je otac poljubio, dogodilo se čudo - beživotna beba je počela kašljati i micati se.


Jon i Karen Lander iz Leedsa u Velikoj Britaniji jednog su dana u prosincu 2005. sa sinom Woodyjem, odlučili posjetiti Jonove roditelje. 

Vezani članci COVID odjel bolnice u Sarajevu Dramatičan apel zdravstvenih djelatnika: ''Pacijente primamo u hodnicima, umiru nam na rukama'' Nataša Ban Toskić Kaos s AstraZenecom, liječnici primaju prijetnje: "Zadnja dva dana gotovo 50 posto pacijenata odustaje"

Tek što su krenuli, mladi je bračni par primijetio kako im je dijete odjednom problijedjelo, a tijelo mu je bilo ledeno. 

Kad su Landerovi stigli u opću traumatološku bolnicu Leeds, medicinska sestra posumnjala je na Woodyjevo srce i odmah ga uputila na pregled.

Jon Lander rekao je da je u nevjerici gledao liječnika kako na velikom krevetu masira srce njegovu sinu.

Usprkos naporima bolničkog osoblja, Woody je u bolnici iznenada imao srčani udar. Njegovo srce je nakon udara prestalo kucati. 

Liječnici su pola sata pokušavali reanimirati bebu, ali bez uspjeha. 

Kad su već odustali od reanimacije, liječnici su ocu predali Woodyjevo tijelo da ga poljubi posljednji put. Otac ga je uzeo u naručje, no tada je Woody počeo kašljucati i lagano se micati. Šokirani liječnici odmah su počeli oživljavati dječaka i njegovo srce je jače zakucalo. 

Liječnici su zaključili kako je Woodyju bila blokirana aorta te su morali izvesti tešku operaciju kojom su je uspješno otvorili. 

Tri tjedna kasnije Woody je bio na kućnoj njezi. Sada je sretno 14-mjesečno dijete. Woodyjev mozak nije pretrpio oštećenja, iako je više od pola sata bio bez kisika. Liječnici mu prognoziraju normalan život.