Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ban poziva na veće napore u suzbijanju siromaštva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon u četvrtak je opetovao svoj poziv međunarodnoj zajednici da udvostruči napore radi ostvarenja Milenijskih razvojnih ciljeva (OMD) kojima se treba smanjiti siromaštvo u svijetu.

Ban se obratio novinarima u prigodi objavljivanja prvog izvješća posebnog odbora UN-a koji treba istražiti razloge kašnjenja u provedbi jednog od osam razvojnih ciljeva, uspostave svjetskog partnerstva za razvitak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čelnik UN-a upozorava Gas 'do daske' vodi nas u propast Slika nije dostupna Odgovor norveškoj diplomatkinji Ban Ki-moon: Imam kariznmu i svoj stil vodstva

"Ovo izvješće je znak za uzbunu", rekao je. "Njegova je glavna poruka da, unatoč napretku na nekim područjima, države članice slabo i s kašnjenjem ispunjavaju preuzete obveze".

Ostvaren je velik napredak u smanjenju duga siromašnih zemalja, ali trgovina i pomoć razvoju još postavljaju velike zapreke u ostvarivanju Milenijskih razvojnih ciljeva, zaključak je izvješća.

Osam ciljeva koje su 2000. prihvatili svjetski čelnici jesu: upola smanjiti siromaštvo u svijetu do 2015., suzbiti glavne pandemije, smanjiti smrtnost djece i nepismenost, osigurati jednakost spolova, poboljšati zdravlje trudnica i unaprijediti zaštitu okoliša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene