Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor norveškoj diplomatkinji

Ban Ki-moon: Imam kariznmu i svoj stil vodstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, kojega je nedavno norveška diplomatkinja optužila za pasivnost i nedostatak karizme, kazao je u ponedjeljak da prihvaća kritike ali istodobno brani svoj stil.

'Kao glavni tajnik UN-a i, općenito, kao visoki dužnosnik, znam da me se promatra izbliza. Glede toga, prihvaćam sve kritike', izjavio je Južnokorejac nakon razgovora s norveškim premijerom Jensom Stoltenbergom u Oslu. 'Ponekad nije ugodno primati kritike ali ja želim stalno biti bolji u službi međunarodne zajednice i prihvaćam te kritike kad su konstruktivne', kazao je on na konferenciji za tisak.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse"

Do ovih izjava dolazi manje od dva tjedna nakon što je jedan norveški dnevnik objavio povjerljivo pismo drugog čovjeka norveškog izaslanstva pri UN-u Mone Juul u kojem diplomatkinja opisuje Ban Ki-moona kao pasivnog, ljutitog i bez karizme. 'Različite okolnosti mogu zahtijevati različite stilove vodstva i različite karizme', odgovorio je Ban Ki-moon, upitan u ponedjeljak o komentarima Juulove. 'Imam vlastitu karizmu, vlastiti stil vodstva', dodao je on. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene