Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije šokirane obitelji

Baka monstruma koji je ubio 49 osoba: "Bio je dobar dečko, došao je za Božić. To nije unuk kojeg sam poznavala..."

Brenton Tarrant (Foto: screenshot)
Brenton Tarrant (Foto: screenshot) Foto: Screenshot
Nakon što je Brenton Harrison Tarrant u petak izvršio masovni pokolj u džamiji za vrijeme molitve, njegova se obitelj suočila sa sramom i šokom. Baka ubojice izjavila je kako je njen unuk "bio dobar dečko kojeg je vidjela za Božić" te je naglasila kako "ubojica kojeg je vidjela na snimci nije dobar unuk kojeg je ona poznavala." Majka i sestra napadača skrivaju se od očiju javnosti.

Kada se svijetom brzinom munje prenijela vijest i snimka masovne pucnjave u džamiji u Christchurchu na Novom Zelandu, majka 28-godišnjeg muškarca iz Australije upravo je bila na nastavi u srednjoj školi u kojoj predaje engleski. Čim je saznala da je napadač koji je mahnitom pucnjavom odnio živote 49 ljudi njen sin, pokupila je svoju kćer i odvela ju na sigurno. 

Pročitajte i ovo Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Baka Joyce Tarrant (94) ostala je šokirana činjenicom da je upravo njen unuk kriv za zločin nad kojim se zgraža cijeli svijet. Za medije je izjavila kako je njen unuk uvijek bio "dobar dečko" te da "to nije unuk kojeg ona poznaje."

"Uvijek je bio jako ljubazan i fin, posjećivao nas je najmanje dva puta godišnje", rekla je o svom unuku ubojici baka Joyce. 

"Nosimo se s time kako znamo i umijemo. Posljednji puta kada smo razgovarali nije pokazivao nikakve sklonosti prema ekstremističkim ideologijama", dodala je. 

Fitness trener koji je nakon smrti oca postao radikal

Tarrant je završio lokalnu srednju školu nakon čega je postao fitness trener, a nakon što mu je otac Rodney preminuo zbog raka postao je ekstremistički nastrojen. 

Žena koja je iz teretane u kojoj je radio poznavala ubojicu rekla je kako nikada prije očeve smrti nije spominjao religiju ili politiku. No naglo je počeo. 

Poznanici Tarranta opisuju ga kao ljubitelja putovanja, na kojima je posjetio i Hrvatsku. Mnogi smatraju da su stvari koje je doživio za svojih putovanja utjecale na njegovu radikalizaciju.

"Znam da je bio u mnogo zemalja i da je uvijek pokušavao doživjeti što više toga, rekla bih da mu se nešto što ga je promijenilo dogodilo na jednom od mjesta koje je posjetio", rekla je njegova poznanica. 

Proputovao je mnogo zemlje Europe, Azije i Afrike, piše Daily Mail. 

 

 

 

 

 

 

 


.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene