Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U BLIZINI TOMSKA

Drama u Rusiji: Avion koji je nestao s radara pronađen nakon teškog slijetanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski putnički zrakoplov koji je nestao s radara u blizini Tomska, grada u Sibiru je pronađen, a svi koji su bili u njemu su preživjeli.

Ruski putnički avion An-28 nestao je s radara iznad sibirskog grada Tomska, te je ubrzo pronađen nakon teškog slijetanja, javlja Interfax.

"Iako je avion jako oštećen, ali među putnicima ima preživjelih", rekao je izvor za Interfax.

Izvor iz aviokompanije Sila koja je vlasnik aviona kazao je kako su svi iz aviona preživjeli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća u SAD-u Tragedija tijekom trenažnog leta: U padu vojnog helikoptera Black Hawk poginula tri člana posade

Prve informacije govorile su kako je u avionu bilo 17 ljudi, no kasnije je Ministarstvo za hitne situacije potvrdilo da je na letu bilo 19 osoba. Među putnicima je navodno bilo četvero djece.

Nestali avion koji je letio na relaciji Kedrovy - Tomsk pripada aviokompaniji Siberian Light Aviation, a u potragu za njim upućeni su i helikopteri.

Podsjetimo, početkom mjeseca s radara iznad Kamčatke također je nestao ruski avion "Antonov", a nakon nekoliko sati potrage otkriveno je da se srušio i poginulo je svih 28 putnika.

Antonov-28, isti model zrakoplova koji je nestao iznad Tomska, srušio se u šumu Kamčatke i 2012. Tada je u nesreći poginulo 10 osoba, a istražitelji su otkrili da su oba pilota bila pijana u trenutku pada.

Ruski standardi zrakoplovne sigurnosti, podsjeća Hina, poboljšani su proteklih godina, ali nesreće, osobito starijih zrakoplova u udaljenim regijama, nisu rijetkost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene