Michael Wolff, autor kontroverzne knjige o Donaldu Trumpu, tvrdi da američki predsjednik ima aferu u Bijeloj kući. Neki mediji nagađaju da se radi o njegovoj mladoj direktorici za komunikacije.

Galerija


Dok u javnost cure informacije o navodnoj aferi američkog predsjednika Donalda Trumpa iz 2006. godine s pornografskom zvijezdom Stromy Daniels, pojavile su se informacije o još jednoj mogućoj aferi za koju javnost nije znala, a koja se događa u Bijeloj kući.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Pelosi zatražila opoziv Trumpa, on joj odgovorio: "Nancy se unervozila, kaže da moli za mene. Ne vjerujem joj. Pomozi beskućnicima u svojem okrugu, Nancy" Justin Trudeau u društvu Emmanuela Macrona i Borisa Johnsona (Foto: APTN) Trump pobjesnio zbog snimke na kojoj ga Macron, Johnson i Trudeau ismijavaju: Čelnika Kanade nazvao dvoličnim

Da američki predsjednik ima ljubavnicu, tvrdi Michael Wolff, autor knjige "Vatra i bijes: Unutar Trumpove Bijele kuće".

Gostujući u emisiji The Daily Show, s voditeljem Trevorom Noahom Wolff je sugerirao da postoji afera, a isto je rekao i gostujući kod Billa Mahera u emisiji Real Time. Objasnio je da Trump trenutno ima izvanbračnu aferu, ali da on nije imao konačan dokaz na temelju kojega bi aferu uključio u nedavno objavljenu knjigu.

Voditelju Trevoru Noahu rekao je da je dovoljno pročitati knjigu u kojoj postoje migovi o navodnoj vezi. "Morate čitati između redova i shvatiti. Sve je tamo", rekao je. Kod Mahera je bio konkretniji i objasnio da u knjizi postoji nešto u što je apsolutno siguran, ali da mu je nedostajao ključni dokaz.

Na pitanje ima li to veze s nekom ženom odgovorio je: "Nisam imao plavu haljinu." Time se referirao na haljinu koja je bila ključni dokaz u dokazivanju afere Billa Clintona i Monice Lewinsky.

Maher tu nije bio gotov s pitanjima i zanimalo ga je radi li se o nekome s kim predsjednik ima aferu i sada, a odgovor je bio "da".

Nije otkrio tko je navodna Trumpova ljubavnica, ali je otkrio u kojim dijelovima knjige aludira na navodnu aferu. "To je negdje potkraj knjige. Morate čitati između redaka i znat ćete. Sad kad sam vam to rekao, kad dođete do tog odlomka, znat ćete. Bingo", rekao je.

Neki mediji, među kojima i Bild, pišu da bi Trumpova navodna ljubavnica mogla biti Hope Hicks (29), njegova mlada i zgodna direktorica komunikacija. Bez previše političkog iskustva vrlo je brzo napredovala u karijeri, a nagađa se da je ona razlog zbog kojeg Trump i prva dama spavaju u odvojenim sobama.

Pokušali obustaviti objavu knjige

Trump je za Wolffovu knjigu rekao da je puna laži i izvora koji ne postoje.

Knjiga donosi mračnu sliku Bijele kuće u kojoj osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari, a predsjednika svi, pa i najbliži suradnici, opisuju kao djetinjastu osobu i ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

Trumpovi odvjetnici pokušali su bezuspješno zaustaviti objavu knjige koja sadrži bombastične informacije o njegovu mandatu i u kojoj se tvrdi da je Trump bio nepripremljen za predsjednika, da se ponaša poput djeteta i misli da se "sve mora vrtjeti oko njega".

Wolff piše da je Trumpov tim bio šokiran i uplašen nakon izborne pobjede krajem studenoga 2016., da je prva dama Melanija u izbornoj noći lila suze od tuge, a Trump je bio bijesan što su najpoznatiji američki pjevači odbili nastupiti na njegovoj inauguraciji i da je sam za Bijelu kuću rekao da je "pomalo zastrašujuća".