Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šentilj pretrpan

Austrija tijekom noći nije puštala izbjeglice u zemlju, Slovenija prepuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još dva vlaka Hrvatskih željeznica s ukupno oko 2500 migranata prispjela su u srijedu navečer i u četvrtak rano ujutro u slovensku Dobovu, gdje čekaju odlazak prema Šentilju ili u izbjegličke centre u unutrašnjosti države.

Migrante i izbjeglice slovenske vlasti ne mogu odmah uputiti prema Šentilju jer je tamošnji tranzitni izbjeglički kamp kapaciteta 2000 mjesta prepun i u njemu je više od 4000 ljudi budući da austrijske vlasti tijekom noći nisu odobravale nove prijelaze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez rakcija na provokaciju Ostojić: Očekujemo da Slovenija sama ukloni žicu Slika nije dostupna I Italija na oprezu OZBILJNO SHVATIO DOBIVENE INFORMACIJE 'Hrvatska bi migrante mogla slati preko Istre u Italiju'

Zato se oni zadržavaju u Dobovi u improviziranim prostorima, gdje im se nudi zdravstvena i humanitarna pomoć, objavila je policijska uprava Novo Mesto.

Slovenija ipak neće žicu na granici s Hrvatskom

O migrantskoj krizi i kako djelovati u slučaju da se granice za migrante počnu zatvarati u zemljama koje su ih do sada najviše primile danas će na zatvorenoj sjednici odlučivati slovenska vlada.

Premijer Miro Cerar jučer je nakon sastanka vijeća za nacionalnu sigurnost izjavio da je spreman učiniti sve za zaštitu nacionalnih interesa, te da nije isključeno niti postavljanje prepreka i ograde na zelenoj granici s Hrvatskom ako se ne bi ispoštovali dogovori s nedjeljnog mini-summita o izbjegličkoj krizu u Bruxellesu, a riječ je o mjerama koje bi privremeno smanjile izbjeglički val prema srednjoj i zapadnoj Europi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene