Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'ecstasy'

Australija: Zaplijenjena droga u vrijednosti od 114 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australske vlasti zaplijenile su u Sydneyu veliku količinu droge 'ecstasy' čija se vrijednost procjenjuje na 114 milijuna američkih dolara, javlja dpa.

Australska savezna policija zaplijenila je sintetičku drogu MDMA (metilendioksi-metamfetamin) koja spada u psihostimulatore, a po kemijskom sastavu slična je metamfetaminu i halucinogenom meskalinu i u čistoj formi je bijeli kristalni prah.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velike količine ecstasyja Dvojica krijumčara uhićena na granici, policija pronašla drogu, a oni se branili: "Prevozimo čaj u rinfuzi" Sandrine Josso skandal u Francuskoj Političarka optužila kolegu da joj je stavio drogu u piće: “Drhtala sam i znojila se, a onda sam ga vidjela... Rekla sam si - bježi!"

"Ovo je najveća zapljena droge u Australiji u 2016. i četvrta najveća zaplijenjena količina 'ecstasyja' u Australiji ikada", priopćio je ured ministra pravosuđa. Policija je uhitila dvojicu Poljaka od 28 i 29 godina koje sumnjiči za uvoz droge.

U najnovijoj policijskoj akciji, količina zaplijenjene droge jednaka je količini od preko 4,1 milijun 'ecstasy' tableta.

MDMA je uz marihuanu najčešće korištena droga u zemlji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene