Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U središtu izborne kampanje

Australija: 'Zbog kvalitete života broj stanovnika ne smije rasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australsku populaciju treba očuvati na održivoj razini, poručila je na samom početku petotjedne izborne kampanje premijerka Julia Gillard.

Govoreći u Brisbaneu Gillard je odbacila politiku svoga prethodnika Kevina Rudda po kojoj se predviđao rast australske populacije sa sadašnjih 22 milijuna na 36 milijuna do 2050. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kol'ko nas ima Idući mjesec Zemlja premašuje 7 milijardi stanovnika! Slika nije dostupna Trebalo nam je 12 godina Do kraja godine na svijetu će nas biti preko sedam milijarda

Po njezinim riječima populacija mora biti zadržana na razini ‘koja će očuvati našu kvalitetu života i poštivanje našeg okoliša’. Objavljujući spremnost na dodatno financiranje potpomognute izgradnje u regionalnim područjima Gillard se zauzela za to da australski gradovi ne postanu prenapučeni.

U Australiju svake godine stiže broj imigranata gotovo jednak broju djece koja se rode, no Gillard nije izrijekom spominjala imigracijsku politiku.

Oporbeni čelnik Tony Abbott, koji je svoju kampanju započeo u Sydneyu, rekao je da imigracija na svojoj postojećoj razini predstavlja velik pritisak na nacionalne resurse. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene